Pe data de 24 martie 1977, Fleetwood Mac lansa ,,Dreams”, una dintre piesele incluse pe albumul cu numărul unsprezece, intitulat ,,Rumours”.

La scurt timp după lansare, melodia a ajuns pe locul 1 în Billboard Hot 100, aceasta fiind și singura melodie a trupei care s-a clasat pe prima poziție în celebrul top american. ,,Rumours” s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare și, chiar și în Canada, a ajuns în funtea clasamentului RPM Top 100 Singles.

La sfârșitul anului 2020, hit-ul a reintrat în atenția publicului datorită platformei TikTok. În consecință, single-ul nu doar că a reintrat în mai multe topuri, dar poate fi ascultat atât pe Spotify, cât și pe Apple Music.

În anul 1977, melodia a ocupat locul 4 în Canada Adult Contemporary, locul 8 în Duch Top 40, locul 11 în US Adult Contemporary (Statele Unite ale Americii) și locul 16 în Recorded Music NZ.

Mai mult decât atât, ,,Dreams” s-a vândut în peste 45.000 de exemplare în Danemarca, 100.000 de ori în Noua Zeelandă, 1.200.000 de ori în Marea Britanie, dar și de 1.000.000 de ori în Statele Unite ale Americii.

Fleetwood Mac este o trupă rock britanică – americană, înființată în 1967, care de-a lungul timpului a cunoscut numeroase schimbări în componență și a avut diferite niveluri de succes. Cea mai notabilă performanță a trupei este lansarea albumului ,,Rumours”, care este al optulea cel mai bine vândut album din istorie.

Fleetwood Mac – Dreams (Official Music Video)

Redactor: Andreea Buinoschi

Leave a Reply

Your email address will not be published.