ABBA a lansat melodia ”Fernando” pe data de 10 noiembrie 1975, fiind compusă de către: Benny Andersson, Sting Anderson și Bjorn Ulvaeus, în timp ce producția le aparține lui Benny și lui Bjorn. Single-ul a fost inclus pe albumul ”Frida ensam”.

Un an mai târziu, trupa a reînregistrat melodia și a inclus-o pe albumul de compilații ”Greatest Hits”, dar și pe al patrulea album de studio, intitulat ”Arrival”. Aceasta este una dintre cele mai de succes melodii lansate de ABBA în decursul anilor, dar și una dintre cele mai bine vândute din toate timpurile.

”Fernando” s-a clasat pe locul 1 în: Australia, Austria, Belgia, Canada, Irlanda, Olanda, Portugalia, Africa de Sud, Elveția și Germania. De asemenea, s-a clasat în top 10 în: Brazilia, Canada, Danemarca, Finlanda, Italia, Norvegia, Suedia, Spania, pe locul 13 în US Billboard Hot 100 și pe locul 10 în US Cashbox Top 100.

În Australia, melodia a fost achiziționată în peste 700.000 de exemplare, în Franța în peste 800.000, în Germania în peste 600.000. Mai mult decât atât, în Marea Britanie, a primit discul de aur pentru peste un milion de exemplare vândute, în timp ce, la nivel internațional, a fost cumpărată de peste 10 milioane de ori.

ABBA – Fernando (Official Music Video)