Pe 1 decembrie 1967, Jimi Hendrix lansa cel de-al doilea album al său, intitulat „Axis: Bold as Love”, care a cuprins două dintre cele mai de succes melodii ale sale: „Little Wing” şi „Spanish Castle Magic”.

În anul 2000, materialul discografic a fost clasat pe locul 147 în topul celor de la Colin Larkin – „All Time Top 1000 Albums”, în timp ce revista Rolling Stone a clasat albumul pe a 92-a poziţie în The 500 Greatest Albums of All Time, în 2020.

Prima parte a „Axis: Bold as Love” a fost alcătuită din şapte piese, iar cea de-a doua a fost compusă din 6 melodii. Mai mult decât atât, albumul s-a clasat pe locul 5 în UK Official Charts, pe locul 3 în US Billboard 200, dar şi pe locul 6 în US Top R&B Albums.

Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitariști rock din lume, datorită stilului său foarte inedit și inovator, de a cânta la acea vreme (anii ’60 – ’70) la chitară electrică. De asemenea, cei de la Rolling Stone îl numea în 2003, ca fiind „cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor.”

Bold As Love – Jimi Hendrix

Redactor: Andreea Buinoschi

Leave a Reply

Your email address will not be published.