Dacă privim retrospectiv, viața Familiei Regale Britanice s-a bazat mereu pe reguli stricte, de care unii membri nu au ținut întotdeauna cont, nereușind astfel să se conformeze unui stil atât de riguros.

Regina Elisabeta a II-a este cunoscută pentru devotamentul pe care îl are atunci când vine vorba de funcția sa (datoria este cea mai importantă), dar mai ales pentru respectarea obiceiurilor ce țin de eticheta regală.

Iată câteva dintre regulile stricte pe care Familia Regală trebuie să le respecte:

1. Afecțiunea nu este acceptată în public. Cuplurile nu au voie să se sărute în public sau să se țină de mână, așa cum putem vedea în diferitele apariții ale Prințului William și a soție sale Kate Middleton.

2. Moștenitorilor tronului nu le este permis să călătorească împreună. Chiar dacă în diversele călătorii Prințul William și Kate îi au alături pe copii, pe vremuri, Regina Elisabeta nu era niciodată însoțită de aceștia.

3. Fiecare membru al Familiei Regale este obligat ca în timpul unei călătorii să aibă o ținută neagră. În cazul în care are loc un deces, acesta să poată fi îmbrăcat corespunzător pentru aducerea unui omagiu. De asemenea, ținutele negre sunt acceptate exclusiv în perioade de doliu, Diana încălcând  această regulă în 1994, la petrecerea Vanity Fair.

4. Familia regală nu dă niciodată autografe. Acest lucru este interzis, deoarece poate fi comis un fals după semnătura lor. De asemenea, nu au voie să facă poze cu fanii. Regula a fost încălcată de Meghan Markle.

5. Jocul Monopoly este interzis! Aceasta este poate una dintre cele mai ciudate reguli. Motivul interzicerii acestui joc este din cauza faptului că poate da naștere unor comportamente agresive, deloc potrivite unui membru al Casei Regale.

Redactor: Andreea Cojocaru

163 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.