Din cauza pandemiei, câștigătorii ediției premiilor Globurilor de Aur de anul acesta au fost anunțați prin intermediul unei gale virtuale.

,,The Crown” și ,,The Queen’s Gambit”, două dintre producțiile Netflix, s-au regăsit pe listă, alături de piesa ,,Io sì (Seen)” din filmul The Life Ahead (La vita davanti a sé).

Anya Taylor-Joy, actrița principală din ,,The Queen’s Gambit”, a plecat acasă cu Globul de Aur pentru categoria ,,Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV”, la fel ca și alți actori de culoare, printre care s-au numărat John Boyega, Andra Day și Chadwick Boseman, care din păcate se mai află printre noi, șoția lui fiind cea care a ținut discursul de mulțumire.

Emma Corrin a fost desemnată ,,cea mai bună actriţă într-un serial-dramă” pentru producția ,,The Crown”, fiind primul Glob de Aur pe care actrița engleză îl câștigă.

Totodată, la cea de-a 78-a gală a Globurilor de Aur, Jodie Foster şi Daniel Kaluuya au fost premiați ,,cei mai buni actori în roluri cinematografice secundare” pentru peliculele ,,The Mauritanian”, respectiv ,,Judas and The Black Messiah”.

Amy Poehler and Tina Fey’s Opening Monologue – 2021 Golden Globes

Redactor: Andreea Buinoschi

Leave a Reply

Your email address will not be published.