Pe Alexandra Ungureanu o cunoaște toată România. Ne încântă și ne cântă de foarte mulți ani cu melodiile sale, dar și cu aparițiile discrete, dar care mereu sunt cu zâmbetul pe buze. Astăzi, o să vorbim cu Alexandra atât despre ,,Bravo, ai stil!”, cât și despre alte pasiuni pe care artista le are.

Foto: Arhiva personală
De ce ai ales să participi la „Bravo, ai stil?”

De ce nu? 🙂 E un show despre modă, styling, extravaganță, mi s-a părut contextul perfect pentru a duce mai departe o zonă pe care o explorez de multă vreme. Sunt mulți cei care mă cunosc în cadrul emisiunii și care iau de bune anumite lucruri care se spun acolo, dar cu un research nu foarte riguros, se pot analiza aparițiile mele din ultimii ani, faptul că am un stil personal conturat, apreciat la evenimente și în revistele de profil. Provocarea majora nu a fost neapărat cea stilistică, ci partea de reality a acestui proiect. O experiență nouă pentru mine, în ciuda atâtor ani de carieră, care mi-a dat emoții mari și m-a descumpănit, într-o primă etapă. Dar am învățat să gust și din acest fel de a face televiziune și am prins curaj în drumul meu, având feedback tare bun de la cei de acasă. Până la urma, asta este motivația mea în show, să fiu descoperită sau redescoperită de cei care mă plăceau deja ca artist, și să dau mai multa emoție personală, să stau în lumina reflectoarelor ca om, cu bune și cu rele.

Alexandra la ,,Bravo, ai stil!”
Cum te-a schimbat această experiență până acum?

Foarte mult, într-un timp scurt, dar intens trăit. Cred că sunt mult mai volubilă și mai relaxată. Culmea e că acestea sunt rezultatul unei tensiuni duse la extrem, a unui stres extenuant. Dar în momentul în care depășești socul unor situații de conflict în care auzi lucruri de neimaginat, nu poți merge mai departe decât cu relaxare și multă răbdare. Mi-am dat seama că sunt un om puternic și pot să duc o competiție grea, cu atacuri sub centură și că mă ambiționez tot mai tare.

Spune-ne 3 motive pentru care Alexandra Ungureanu merită să câștige titlul de ,,cea mai stilată femeie din România”.

E suficient doar unul – să fiu cea mai bună în ochii publicului. 🙂

Mie nu-mi plac superlativele, dar asta e regula jocului, doar unul căștigă. Cred că am avut o evoluție spectaculoasă în concurs, aducând diversificare, am jonglat cu tot felul de zone estetice, fară să pierd din vedere personalitatea mea, am călătorit în timp, fară să pierd din vedere direcțiile actuale, am creat emoție și am încercat să aduc rafinament în ținută și atitudine. E un discurs electoral bun? 🙂

Bravo ai stil – Alexandra Ungureanu
Care este cea mai mare motivație a ta?

Să-mi demonstrez mie că pot, atunci când cred cel mai mult că nu pot. În toți anii ăștia, cele mai mari piedici mi le-am pus chiar eu, mental, mai mult decât factorii externi.

Cum ai reușit să îți păstrezi starea de optimism în timpul carantinei?

Aveam nevoie de odihnă în acea perioadă și în prima parte a carantinei am încercat să văd doar avantajele. Am citit, am făcut sport pe Zoom, am cântat des pentru publicul meu de pe rețelele sociale și, mai ales, am petrecut timp de calitate cu cei dragi. Incertitudinea, în schimb, omoară creativitatea și nu am putut fi atât de activă cum poate ar fi trebuit în online.

Care este cea mai importantă lecție pe care ai acorda-o tinerilor din ziua de astăzi?

Vremurile pe care le trăim sunt atât de ciudate și debusolante, cum nu credeam că o să trăim. Nu prea știm ce aduce ziua de mâine și pare, cu adevărat, că nu o să ne mai întoarcem la acea normalitate cunoscută. Indiferent ce va fi, cred cu tărie că umanitatea, pentru salvarea ei, trebuie să se bazeze tot pe iubire, generozitate și toleranță.

Ce nu ai face niciodată?

Nu mi-aș clădi fericirea pe nefericirea altuia.

Se pot lega prietenii într-un reality, precum ,,Bravo, ai stil”?

Da. Dar ele pot fi cultivate cu adevărat după încheierea concursului, pentru că miza e mare și lupta nu poate fi decât individualistă. Am rămas bună prietenă cu Raluca Tănase, care este un om tare drăguț și generos.

Despre muzică ce se mai aude? Pregătești ceva nou?

Pregătesc piese noi de care sunt tare mandră și abia aștept să fie lansate. Am în lucru și niste sesiuni acustice și chiar ceva special pentru Crăciun.

Artista în concert
Care este sărbătoarea ta preferată?

Toată perioada sărbătorilor de iarna, care conține și ziua mea de naștere, pe undeva spre finalul anului:)

Atunci când nu ești la studio sau filmezi pentru emisiune, ce îți place să faci?

Să călătoresc, de la one-day trip până la aventuri de săptămâni întregi. Anul asta nu s-a putut călători în voie și restricțiile care exista dau un disconfort și știrbesc din bucuria vacanțelor.

Poți spune că în acest moment ești o persoană fericită? Îți mai lipsește ceva?

Poate că îmi lipsesc multe pe care le aveam acum câțiva ani, dar nu știam să mă bucur de ele. Așa că pot spune că sunt un om care trăiește ziua de azi și e mulțumit și se bucură de ce are. Fericirea e o stare de gratie, sunt crâmpeie într-o viață. Am trăit-o și sigur o s-o mai trăiesc:)

Mesajul pe care îl transmite Alexandra pentru IdeaMan este aici:
Mesaj de la Alexandra Ungureanu.

6 Comments

 • Alexandra, 24/11/2020 @ 22:04

  Foarte tare interviul 🔥🔥🔥

 • Carmen din Ploiesti., 28/11/2020 @ 15:49

  Foarte bune răspunsurile, profunde, sincere, cuvinte și comparații alese.
  Felicitări.

 • Maria S., 29/11/2020 @ 00:50

  Un Om Frumos si la propriu si la figurat! Naturală, fireasca, empatica, complexă și completă, inteligenta, grațioasă și în gesturi dar și în comportament, rafinament si mult bun gust!
  Bravo, ai stil Alexandra Ungureanu!

 • Adriana Nitu, 29/11/2020 @ 01:03

  Esti superba, naturala, emani frumusete interioara si exterioara, ma bucur ca existi !!! Esti CASTIGATOARE, asa cum a spus in seara aceasta, domnul Maurice !!! Publicul te va vota, pentru ca se vede ca esti , de departe, CEA MAI BUNA, CEA MAI STILATA !!! SUCEEEEEES !!!

 • zortilonrel, 21/09/2021 @ 05:42

  I’m typically to running a blog and i really respect your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and maintain checking for brand spanking new information.

  http://www.zortilonrel.com/

 • Frances, 27/09/2021 @ 23:25

  Good response in return of this query with genuine
  arguments and describing everything regarding that.

Leave a Reply

Your email address will not be published.