Astăzi stăm de vorbă cu Alexandra Crâșmaru, cea care a lansat clinica dermato-estetică Illuma Clinique, după mai bine de 10 ani de experiență în domeniul farma. Care sunt cele mai căutate servicii din cadrul clinicii, dar și ce planuri are pentru 2022, aflați chiar din acest interviu.

Alexandra Crâșmaru – fondatoarea Illuma Aesthetic Clinique
Ce te-a determinat să îți deschizi propria afacere și de ce în domeniul esteticii?

Am dezvoltat Illuma Aesthetic Clinique ca urmare a unei nevoi personale de a beneficia de servicii medicale estetice de calitate, susținute de specialiști dedicați, însă unde să mă simt în același timp rasfățată.

Căutând rezolvări pentru necesitățile tenului, fără să identific totuși acel loc pe piață unde să simt că am parte de servicii așa cum mi le doream, am început să visez, să îmi imaginez cum ar fi acel loc, în care să aduc persoane care mi se aseamănă din multe puncte de vedere, să se bucure de acele servicii medicale după care tânjeam și eu, care să îmbine medicina cu estetica și cu starea de bine.

Când a fost înființată clinica și care a fost cea mai mare realizare din punct de vedere profesional?

Deși totul era pregătit încă din luna martie 2020, am deschis oficial în luna mai 2020, o dată cu mica relaxare a restricțiilor din acea perioadă. Consider că este o realizare fantastică faptul că am reușit nu doar să pornesc un business în vremuri atât de grele, ci și să creștem ca cifră de afaceri, să mărim echipa de la an la an și să diversificăm paleta de servicii medicale și estetice prin investiții de ultima oră în echipamente și produse.

Care a fost cea mai mare investiție pe care ai făcut-o pentru înființarea clinicii?

Investiția în tehnologie și oameni. Ele sunt strâns legate. Investiția în echipamente a fost de departe cea mai mare din punct de vedere financiar și continuă să fie in continuare, întrucât ne mărim constant portofoliul de tehnologii disponibile.

Investiția în oameni rămâne bineînțeles cea mai importantă. De la medicii extraordinari pe care îi avem alături, la asistenții medicali, specialiștii în estetică și personalul care se află în prima linie de comunicare cu pacienții în clinică, fiecare persoană are un rol crucial în livrarea serviciilor de calitate care urmează promisiunea noastră de valoare.

Care sunt serviciile pe care clinica ta le pune la dispoziție?

Serviciile clinicii Illuma abordează sănătatea și frumusețea pielii integral, din cap până în picioare. Oferim servicii de patologie dermatologică, ce propun rezolvarea unor probleme cum ar fi acneea, eczemele, dermatita atopică sau îndepărtarea prin microchirurgie a verucilor sau a alunițelor, împreună cu servicii de estetică medicală care vin să îmbunătățească aspectul pielii de pe față și corp, abordând protocoale de rejuvenare facială, estompare pete hiperpigmentare, estompare riduri sau volumizare prin injectările cu acid hialuronic.

Dermatologia se împletește cu epilarea cu laser, terapiile faciale de curățare și oferire de luminozitate dar și cu cele de remodelare corporală, abordând pielea din toate aspectele sale.

https://illumaclinique.ro/
Care sunt serviciile cele mai căutate de către clienți?

Alături de epilarea definitivă cu laser, în această perioadă vedetele sunt injectatările cu toxină botulinică si cele cu acid hialuronic. Sunt urmate de procedurile menite să îmbunătățească textura pielii, cum ar fi terapia PRP, mezoterapia injectabilă sau procedurile destinate estompării cearcănelor.

Știm că ai atât servicii pentru tratarea anumitor probleme dermatologice, cât și servicii de întreținere corporală. Fă-ne o paralelă între cele două aspecte.

O piele care emană sănătate trebuie să fie tratată din toate perspectivele și la toate nivelurile de profunzime. Procedurile dermatologice, fie că sunt estetice sau de patologie, țintesc de cele mai multe ori problemele apărute la nivelul superficial al pielii, la nivelul epidermului, sau în al doilea strat, derm, acolo unde se realizează producția de elastină și colagen.

Depozitele de grăsime, celulita, se regăsesc în hipoderm, al treilea strat al pielii. Prin tehnologiile disponibile în clinică putem să îmbunătățim semnificativ calitatea pielii corpului, fie prin îmbunătățirea laxității pielii, fie în profunzime prin reducerea depozitelor de grăsime și a celulitei. 

Ce feedback ai primit din partea bărbaților care au trecut pragul clinicii tale?

Sesizăm un interes din ce în ce mai crescut al bărbaților pentru terapiile de îmbunătățire a calității pielii și de estompare a ridurilor, împreuna cu abordarea terapiei de epilare definitivă cu laser sau a celor de întreținere corporală. Vizitele constante în clinică ale acestora sunt cel mai bun indicator care ne confirmă faptul că și bărbații sunt un segment important al pacienților interesați de protocoale dermatologice și estetice.

https://www.facebook.com/illumaclinique
Care sunt „revoluționările” cu care a venit pe piață, Illuma Clinique?

Echipamente vârf de tehnologie și personal bine pregatit. În ceea ce privește echipamentele, am studiat foarte bine piața până am ajuns să iau decizia finală. Am studiat tehnologii, performanțe ale echipamentelor alături de rezultatele din studii. Toate aceste tehnologii nu ar putea fi puse în valoare fără personalul dedicat și extrem de bine pregătit. Împreună creem o simbioză perfectă, pentru cele mai bune rezultate oferite pacienților.

Care sunt planurile pentru anul 2022?

Creștem constant și asta mă bucură cel mai mult. În 2022 mi-am propus extinderea sferei de servicii cu tehnologii inovatoare, astfel încât să continuăm să abordăm sănătatea și frumusețea pielii într-un mod integrat. Urmează să creștem zona tratamentelor laser, îmbunătățindu-ne portofoliul cu echipamente ce ne vor oferi posibilitatea să tratatăm cicatricile profunde, vergeturile, ridurile și laxitatea pielii.

Ai în plan deschiderea mai multor locații?

La acest moment mă focusez pe dezvoltarea primei locații Illuma și pe diversificarea paletei de servicii.

🔉 Pe cei de la Illuma Clinique îi găsiți la adresa: Strada Ștefan Mihăileanu 35 (București) sau https://illumaclinique.ro/.

242 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.