Astăzi vă prezentăm un interviu cu Anca Surdu, dublă campioană mondială la gimnastică aerobică. Vorbim despre experienţa Exatlon, sport, pasiuni, dar şi despre carieră.

Cum s-a schimbat viața ta după Exatlon?

Hmm, cred că mai mult s-a schimbat felul în care am vazut eu lucrurile şi faptul că parcă apreciez mai mult totul dupa acea experienţă.

Anca Surdu la Exatlon
Ai păstrat legătura cu vreun fost concurent?

Mai mult virtual însă ne-am mai întâlnit ocazional pe la evenimente.

Ce îţi place să faci în timpul liber?

Să mă relaxez…cel mai des la un film, acasă, nimic complicat. Şi îmi place să dorm, aşa îmi încarc cel mai bine bateriile. 🙂 Să mă plimb în natură, să citesc.

Pe lângă sport ce pasiuni mai ai?

Îmi place mult muzica şi cam tot ce ţine de artă.

Cum a început cariera ta în gimnastică?

De mic copil aveam energie, aşa că părinţii au acceptat, la insistenţele mele să mă ducă la diferite activităţi sportive. Pe la 14 ani am continuat cu gimnastica aerobică şi am început să particip la concursuri şi să fac performanţă. Am fost selectată apoi la lotul de juniori, iar de la 18 ani la cel de seniori, moment în care m-am mutat în Bucureşti, la lotul naţional de seniori, unde am continuat să muncesc pentru visul meu.

Anca este dublă campioană mondială la gimnastică aerobică
Exatlon-ul ar fi o experiență pe care ai repeta-o?

Cred că e genul de experienţă ,,once in a lifetime.”

Cum este viața ta acum?

După cum spuneam, nu foarte diferită. Aş zice că am o viaţă obişnuită, cu bune şi mai puţin bune, de care încerc să mă bucur la maxim. 🙂

Îți place să călătorești? Ai o destinație preferată de vacanță?

Pe lângă vacanţe, am călătorit foarte mult cât timp am fost gimnastă şi mereu m-am simţit recunoscătoare pentru asta. Îmi place să călătoresc, dar mă bucur la fel de tare şi dacă merg 2 zile la noi la mare sau la munte.

Care a fost cea mai grea experiență de la Exatlon?

Exatlon în sine a fost o experienţa pe cât de grea pe atât de reală şi unică. Au fost mai multe aspecte care ne-au scos complet din zona de confort şi multe momente şi întâmplări care au făcut ca acesta experienţă să fie memorabilă. Însă nu mi-a fost deloc uşor să nu pot lua legătura cu familia şi cu cei dragi.

Anca a participat la Exatlon în 2018, la prima ediţie
Faci sport în fiecare zi?

Aproape în fiecare zi sau la câteva zile. Fie că fac un antrenament mai intens sau doar puţin stretching, mereu am o stare mai bună dupa ce fac mişcare, aşa că nu prea sar peste acest obicei.

Ce activități îți place să desfășori cu familia?

Îmi place când suntem toţi împreună şi luăm masa. Lucruri simple.

Ce muzică îți place să asculţi?

Dance, trance, pop, R&B, muzică să fie. 🙂

Pentru final, Anca ne-a transmis următoarele:
Mesajul de la Anca Surdu pentru IdeaMan

707 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.