Vă prezentăm un interviu cu Andy Popescu, un antreprenor & afacerist de succes, dar şi un youtuber cunoscut. Vom vorbi despre pasiunea pentru maşini, succes şi depăşirea momentelor dificile.

Andy Popescu
Ai declarat la un moment dat că ai pierdut mulți bani în încercarea de a avea succes în domeniul afacerilor. Ce crezi că nu a mers?

Nu eram pasionat de ceea ce făceam, adică de ferma de struţi, era un business pe care îl făceam doar pentru bani. Ai mult mai mari şanse să faci un business de succes dacă faci ceva de care eşti pasionat.

Cum am pierdut 80.000 EURO (Povestea vietii mele – partea I)
Cum ai reușit să treci peste greutăți?

Viaţa are mereu urcuşuri şi coborâşuri, cel mai important este să dai ,,zoom out” şi să înţelegi că întotdeauna te ajută să fii optimist.

Regreți că ideile tale de afaceri au eșuat? Crezi că ar fi avut succes dacă le-ai fi început acum?

Nu regret pentru că nu mi-ar fi plăcut să fac bani din ceva de care nu sunt pasionat, mă simt excelent în fiecare zi datorită faptului că pot genera bani din pasiunea mea – YouTube, pe care aş face-o şi gratuit, aşa cum am şi făcut în primul an de zile. Cel mai important lucru pentru un business este timing-ul, timpul, vremea când deschizi o afacere.

Dacă nu ai fi făcut YouTube, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

Dacă nu aş fi avut pasiunea pentru YouTube, aş fi încercat să fac câteva business-uri care să îmi genereze venit pasiv, care să-mi permită să călătoresc 6 luni din fiecare an.

Se pare că îți place să călătorești. Ce ai învățat de la oamenii pe care i-ai întâlnit?

Călătoriile mi-au deschis mintea pentru că una este să citeşti, să afli informaţii scrise şi alta este să vezi cu ochii tăi alte civilizaţii. Aici pot spune că o lună petrecută în Africa cu triburile de acolo mi-a deschis ochii să înţeleg cât de norocoşi suntem noi, românii.

Care a fost cea mai frumoasă destinație în care ai ajuns și ce loc ai vrea să vizitezi foarte mult?

Fără îndoială, pentru mine, destinaţia numărul 1 rămâne Maldive. Îmi doresc să ajung în Bora Bora, în Pacificul de Sud, dar din păcate este cea mai îndepărtată destinaţie faţă de România, practic dacă te uiţi în jos şi ai putea vedea prin centrul planetei noastre, ai vedea Bora Bora.

Care sunt pasiunile lui Andy?

Pentru mine, pasiunile s-au schimbat odată cu trecerea timpului. Când aveam 20 de ani pasiunile mele erau sporturile extreme şi maşinile, iar acum la 39 de ani, pasiunea mea este crearea de conţinut pe YouTube, pentru că îmi permite să mai urc o treaptă de pe celebra piramidă a lui Maslow.

Atunci când decizi să îți urmezi visele, cum crezi că este mai bine? Să gândești fiecare pas sau să acționezi bazându-te pe instinct?

Oamenii sunt diferiţi, ambele variante pot produce rezultate bune, însă eu personal folosesc prima variantă şi gândesc fiecare pas, aleg să fiu ghidat cât mai puţin de emoţii pentru că eu consider că noi, ca specie, avem emoţii doar ca rezultat al selecţiei naturale.

Care este mașina visurilor tale?

Maşina visurilor mele este Lamborghini Aventador pe care sper să o cumpăr luna viitoare.

Există ceva ce nu ai face niciodată?

Întrebarea este destul de generală.

Cum au reușit mașinile să te captiveze?

Probabil că multe lucruri din copilărie îşi pun amprenta asupra noastră când devenim adulţi. Posibil ca pasiunea pentru maşini să fi venit de la gumele turbo din anii `80, unde fiecare gumă avea poză cu o maşină şi câteva caracteristici tehnice cum ar fi: cilindri, capacitate cilindrică, viteză maximă şi caii putere.

Spune-ne 3 lucruri pe care oamenii nu le ştiu despre tine.

Am o familie, doi băieţi şi am câteva afaceri care îmi generează venit pasiv şi îmi permit să îmi trăiesc viaţa exact aşa cum vreau.

La finalul interviului, Andy a pregătit un VIDEO pentru IdeaMan şi pentru urmăritorii lui:

6 Comments

 • Anonymous, 02/08/2020 @ 20:17

  Felicitari!👏🏻

 • Alexandra, 02/08/2020 @ 20:21

  Super! 🤩

 • Andreea, 02/08/2020 @ 21:02

  Super tare!

 • David Andrei, 02/08/2020 @ 23:09

  Respect Andy👏🏼

 • Anonymous, 03/08/2020 @ 00:46

  Andy e cel mai cool iar comentul asa e lasat de un bot

 • Anonymous, 03/08/2020 @ 16:46

  Respect pt Andy ! #socinmotor

Leave a Reply

Your email address will not be published.