Un nume celebru. O voce inconfundabilă. Un artist recunoscut pentru calitățile vocale unice, apreciate în toată lumea, pe scurt, Mariah Carey.

Carey bucură publicul din anul 1990, atunci când artista a debutat în industria muzicală cu albumul care îi poartă numele. Reacțiile nu au întârziat să apară, astfel, la doar 18 ani, Mariah cucerea inimile publicului, iar patru piese de pe album ocupau prima poziție în topurile muzicale: ,,Vision of Love”, ,,Love Takes Time”, ,,Some Day” și ,,I Don’t Wanna Cry”.

Mariah Carey – Vision Of Love (Official Video)

Mariah este o revelație pentru piață muzicală. După un prim album primit cu brațele deschise, în anul 1992 îl lansează pe cel de-al doilea, Carey apropiindu-se cu pași repezi de culmile succesului. Artista apare în luna martie a anului 1993 în emisiunea MTV Unplugged, prestație care ulterior va fi lansată sub forma unui album, iar astfel, cântăreața americană se strecoară printre cele mai mari nume ale muzicii, unde își ocupă locul bine meritat.

În continuare, muzica sensibilă și vocea unică a artistei dau naștere single-ului ,,Hero” – unul dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, un mesaj de dragoste pentru acel ,,erou” care, în cele din urmă ne salvează.

Mariah Carey – Hero (Video)

Cu aceste lansări, Carey ocupă din nou primele poziții în topurile muzicale, iar albumele sale se vând precum pâinea caldă, în milioane de exemplare. Mariah pleacă într-un turneu mondial în anul 1994 și devine una dintre cele mai bune artiste din toate timpurile.

,,All I Want for Christmas Is You” vă spune ceva? Încă de la începutul lui decembrie, acesta piesă devine melodia lunii, fie că ești în mașină sau în mall, ea se aude peste tot. Mariah a lansat acest hit în 1994, a devenit cea mai apreciată melodie de sărbătoare și cel mai bine vândut ringtone.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You (Official Music Video)

De atunci, în anii ce au urmat, Mariah Carey a lansat single-uri precum: „My All”, ,„Honey”, „Thank God I Found You” sau „Touch My Body”. Perioada 1990-2010 este momentul în care cântăreața a avut cel mai mare succes și a doborât nenumărate recorduri.

Perioada ,,We Belong Together” – 2005

Mariah a avut în topul Billboard 18 piese care au ocupat prima poziție, devenind una dintre cele mai bine vândute artiste la nivel mondial. Ea a fost recompensată de-a lungul carierei cu 5 Premii Grammy, 14 premii Billboard Music Awards, 19 World Music Awards și 11 American Music Awards.

Mariah Carey a devenit astfel un simbol al muzicii pop. Concertele sold-out și single-urile ascultate de oameni din toate colțurile lumii sunt dovada că Mariah este unul dintre artiștii emblematici din această industrie, numele său alăturându-se listei pe care se află Michael Jackson, Whitney Houston sau Madonna.

Thank you Mariah for your great music!

Mariah Carey – Always Be My Baby (Official Music Video)

#MariahCarey #theoneandonly

Redactor: Andreea Cojocaru

486 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.