Lansată în anul 1957, piesa „Jailhouse Rock” a lui Elvis Presley a fost inclusă pe EP-ul cu același nume, iar videoclipul ei este considerat ca fiind primul clip rock din istoria muzicii.

Piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului „Jailhouse Rock” și a ajuns pe locul 1 nu doar în Statele Unite ale Americii, ci și în alte 10 țări. Succesul melodiei a fost atât de mare, încât aceasta a fost recunoscută de Grammy Hall of Fame și American Film Institute.

Melodia a fost clasată de către Rolling Stone pe locul 67 în „The 500 Greatest Songs of All Time” și, de asemenea, a fost numită una dintre „The Rock and Roll Hall of Fame’s 500 Songs that Shaped Rock and Roll”. Mai mult decât atât, în anul 2004, piesa s-a regăsit pe locul 21 în „AFI’s 100 Years…100 Songs”.

„Jailhouse Rock” a ajuns pe locul 1 în topuri precum: South Africa, US Billboard Best Sellers in Stores, US Billboard Most Played by Jockeys, US Billboard Most Played Rhythm and Blues Singles, US Billboard Top Selling Country & Western Singles și nu numai.

Elvis Presley – Jailhouse Rock (Music Video)

Redactor: Andreea Buinoschi

2 Comments

  • Iron recycling and recovery center, 16/03/2024 @ 22:42

    Scrap metal recovery optimization Ferrous material facility inspections Iron scrap refining

    Ferrous scrap recycling efficiency, Iron reutilization services, Scrap metal reclamation and recovery

  • Iron scrap recovery and reclaiming, 18/03/2024 @ 16:07

    Metal scrap reclaiming yard Ferrous material audit Iron recovery center services

    Ferrous material market trends, Iron waste reclamation center, Metal waste recycling

Leave a Reply

Your email address will not be published.