Războiul din Ucraina i-a înduioșat până și pe cei de la Pink Floyd care au revenit în industria muzicală cu o nouă piesă. ”Hey, Hey, Rise Up” este prima melodie lansată din anul 1994 și este modul prin care își exprimă solidaritatea față de cele întâmplate în Ucraina.

„Noi, ca mulţi alţii, am simţit furia şi frustrarea acestui act oribil prin care o ţară paşnică, independentă, democratică a fost invadată şi a avut populaţia ucisă de o superputere globală. Sper că acest track va primi suport general şi publicitate, deoarece dorim să strângem fonduri pentru organizaţii caritabile umanitare şi să ridicăm moralul.

Dorim să ne exprimăm suportul pentru Ucraina şi, în acest mod, să arătăm că majoritatea lumii consideră că este complet greşit că o superputere să invadeze o ţară independentă democratică, ceea ce Ucraina devenise”, a spus Pink Floyd.

Trupa a lansat piesa pe data de 8 aprilie, iar toate veniturile pe care trupa rock le va încasa vor fi donate pentru a ajuta refugiații. Videoclipul este realizat atât din cadre cu ucrainenii care fug din calea bombardamentelor, cât și dintr-un moment special cu Hlivniuc.

Pink Floyd – Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)