Astăzi, în Ajunul Paștelui, v-am pregătit un articol de blog special, alături de Mircea Ion, fondatorul și patronul Scovergăria Micăi – patiseria și Lingurițe Dulci – cofetăria, din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Mircea Ion – fondatorul Scovergăria Micăi
Cum a luat naștere afacerea voastră? Care este legătura dintre voi și Lingurițe Dulci?

Scovergăria Micăi a luat naștere în 2014. Mergând pe stradă întâmplător prin București, voiam să-mi deschid o afacere și aveam în minte cum ar fi dacă mi-aș deschidi o scovergărie, deja aveam în minte cum pregătesc scovergile. Zis și făcut, de la idee până la practică a mai fost doar un pas. Numele Mica vine de la mama mea, de la ea având și rețetele, la rândul ei ea avându-le de la bunica mea. Între timp am adunat rețete inedite de prin toată țara, rețete românești, adaptate scovergăriei mele. Am început cu două geamuri și doi angajați, suprafața totală a magazinului fiind de 16 metri pătrați, atunci când am deschis. Acum, avem 20 de angajați și o suprafață de 210 metri pătrați, cu tot cu depozit. Lingurițe Dulci s-a desprins din Scovergărie și a fost înființată în anul 2021. Am vrut să facem și prăjituri, dar nu aveam suficient spațiu, așa că acum cele două se află una lângă cealaltă, fiind în prezent gelaterie și cofetărie. Iar la Scovergărie ne ocupăm de patiserie, am vrut ca fiecare să aibă ceva specific.

Care este secretul vostru pentru a face cei mai buni cozonaci din București?

Perseveranță și trebuie să ai cele mai de calitate ingrediente, de la unt, făină, nucă, cacao, răzătoare și multe altele. De asemenea, la noi există o combinație calitate. Marea majoritate a ingredientelor pe care noi le folosim sunt românești, noi colaborând doar cu producători locali.

De câte feluri sunt cozonacii voștri? Ce sortimente aveți?

Avem cozonacul tradițional, care are la alegere – cacao, rahat sau ciocolată belgiană. După care, avem cozonacul cu de toate, care conține inclusiv portocală confiată, rahat, stafide, bucăți de ciocolată. Cozonacii fără zahăr sunt pentru cei care nu vor să mănânce zahăr și vor să aibe grijă în continuare de silueta lor, chiar și de sărbători. Aici, la Scovergăria Micăi, găsiți cozonaci pentru toate gusturile. După care urmează și cozonacii sofisticați din gama desturi sofisticate, care sunt cei cu fistic, căpșuni și cu praline – cozonacii aceștia sunt umpluți și cu cremă în interior, nu doar glazura.

Cozonacii sofisticați
Pe lângă cozonaci, ce alte produse mai faceți?

Pască tradițională cu brânză dulce și stafide, pască sofisticată, care conține brânză dulce, stafide, portocală confiată și ciocolată belgiană. De asemenea, avem peste 35 de feluri de scovergi, plăcinte, clătite, cornuri, cococi, prăjituri artizanale, torturi și produse de post.

Care este feedback-ul turiștilor străini?

Primesc foarte multe recenzii bune din partea străinilor și surprinderea noastră este că deja ei știu ce produse doresc, fiind pe blog-urile lor, la recomandări, în alte țări. De exemplu, de curând niște italieni care erau de 2 zile în România, mâncase deja de 3 ori la noi. Străinii sunt foarte entuziasmati, mai ales când găsesc un produs tradițional românesc, lucru care ne bucură foarte tare.

De ce ai vrut să fii asociat cu partea asta tradițională?

La fiecare colț de stradă sunt promovate fast-food-urile și alte chestii, iar produsele românești nu sunt promovate așa cum trebuie. Tocmai de aia am vrut să promovăm ideea româneasca. Scovergăria Micăi reprezintă un concept, o combinație între tradiționalul românesc și modern.

Ce mesaj le transmiteți cititorilor Idea Man, unde vă pot căuta?

Să vină să încerce un gust bun, corect, să vadă ce înseamnă bunul gust al unui produs.

Pe cei de la Scovergăria Micăi, îi puteţi găsi pe Calea Victoriei, numărul 14 (colț cu Lipscani) sau pe social media:
Site: https://www.scovergaria-micai.ro/
Instagram: https://www.instagram.com/scovergaria/
Facebook: https://www.facebook.com/scovergimica.ro
#Blog #Poveştidesucces