ABBA
ABBA

Trupa a debutat în anul 1972, pe scena Eurovision cu piesa Waterloo. După această experiență, ABBA se afla în topul clasamentelor cu melodii precum: ,,Dancing Queen”, ,,Mamma Mia”, ,,Gimme! Gimme! Gimme! ( A Man After Midnight) sau ,,Chiquitita”. Formația s-a destrămat în anul 1982 și a reușit să vândă peste 370 de milioane de înregistrări până în prezent.

Abba – Waterloo
The Beatles
The Beatles

Trupa considerată fenomen pentru industria muzicală, a luat naștere la sfârșitul anilor ’50.  Fondatorii trupei au fost John Lennon şi Paul McCartney, iar între timp li s-a alăturat George Harrison și Ringo Starr. Cu peste 1 miliard de albume vândute, beatlemania a cucerit întreaga lume. După filmările pentru melodia ,,Let It Be” se anunță și sfârșitul fenomenului Beatles, pe 10 aprilie 1970.

Let It Be (Remastered 2009)
Queen
Queen

Brian May și Roger Taylor au pus bazele trupei intitulată inițial SMILE. În 1970 Freddy Mercury se alătură trupei după ce basistul și solistul Tim Staffell s-a retras, astfel se naște trupa Queen. Succesul imens al trupei a venit odată cu piese precum: ,,We Will Rock You’, ,,I Want to Break Free”, ,,Bohemian Rhapsody”. Queen doboară recorduri și în prezent, piesa ,,Bohemian Rhapsody” fiind cel mai vechi videoclip care atinge un miliard de vizualizări pe YouTube.

Queen – Bohemian Rhapsody (Official Video Remastered)
AC/DC
AC/DC

Trupa rock a fost fondată în anul 1973 de către frații Malcolm și Angus Young. Trupa este cunoscută pentru melodii precum ,,Highway to Hell “, ,,Thunderstruck” sau ,,Back în Black”. AC/DC a vândut mai bine de 200 de milioane de înregistrări global, albumul Back în Black devenind al cincilea cel mai bine vândut album al vreunui artist. AC/DC se bucură și în prezent de un mare succes. 

AC/DC – Highway to Hell (Live At River Plate, December 2009)
Metallica
Metallica

Metallica este una dintre cele mai apreciate trupe de rock. Ea a fost fondată în anul 1981. Trupa este cunoscută pentru recordurile pe care le-a doborât de-a lungul timpului, în ceea ce privește vânzările si prezența publicului la concerte.

Metallica: Nothing Else Matters (Official Music Video)
The Rolling Stones
The Rolling Stones

Una dintre cele mai faimoase trupe rock, fondată în anul 1962, la Londra, a fost clasată în 2004 de către revista Rolling Stones pe locul 4 în 100 Greatest Artists of All Time. Trupa nu a impresionat de-a lungul timpului doar prin muzică, ci și prin atitudinea nonconformistă, care a revoluționat societatea britanică.

The Rolling Stones – (I Can’t Get No) Satisfaction (Official Lyric Video)
Pink Floyd
Pink Floyd

Pink Floyd este o trupă rock britanică, aflată și ea în topul formațiilor care au revoluționat industria muzicală. Aceștia au rămas în istorie pentru mesajul puternic din piese și pentru originalitate, reușind astfel să vândă peste 250 de milioane de albume la nivel mondial.

Pink Floyd – Another Brick In The Wall 

Redactor: Andreea Cojocaru