,,Billie Jean”, unul dintre cele mai bine vândute single-uri din toată lumea, cu peste 10 milioane de copii vândute, a fost compus în doar 3 minute. Dar te-ai întrebat vreodată cine este misterioasa Billie Jean?

Mai multe surse spun că, în timp ce se afla în mașină, Michael a fost extrem de inspirat în acel moment și a compus în doar trei minute acest hit. Dacă v-ați întrebat vreodată, Billie Jean nu există cu adevărat, ea reprezintă o anumită tipologie de admiratoare despre care Michael povestește.

„Billie Jean era anonimă. Ea reprezenta un anumit gen de fete, noi le spuneam groupie în anii ’60. Stăteau lipite de ușile din backstage și își doreau câte o relație cu fiecare artist care venea în oraș, așa că piesa vorbește despre experiența mea și a fraților mei cu astfel de fete. Erau o grămadă de… Billie Jean pe atunci. Multe fete pretindeau că au un copil cu unul dintre frații mei.”, a spus Michael Jackson într-un interviu din 1996.

În autobiografia sa ,,Moonwalk” Michael spunea că:

,,Nu a existat niciodată o Billie Jean. Fata din melodie este un simbol al persoanelor care au afectat viaţa fraţilor mei în ultimii ani. Nu pot înţelege cum aceste fete pot susţine că poartă copilul cuiva, când acest lucru nu este adevărat”.

,,Billie Jean” a fost lansată în anul 1983 și este al doilea single de pe albumul Thriller.

Michael Jackson – Billie Jean (Official Video)

Redactor: Andreea Cojocaru