Madonna a lansat materialul discografic intitulat ”American Life” pe data de 21 aprilie 2003. Acesta a fost albumul cu numărul nouă al artistei și a fost produs de către aceasta, în colaborare cu Mirwais Ahmadzai.

Albumul a primit două discuri de platină din partea RIAA și din partea BPI pentru succesul din Marea Britanie și pentru cel din Statele Unite ale Americii.

Mai mult decât atât, ”American Life” a primit două nominalizări în cadrul ediției din anul 2004 a Premiilor Grammy. Materialul discografic a fost alcătuit din 11 melodii care au fost scrise în colaborare cu: Guy Sigsworth, Jem Griffiths, Stuart Price și Monte Pittmasn.

La nivel internațional, melodia a fost achiziționată în peste cinci milioane de exemplare, dintre care un milion doar în Europa.

”American Life” a ajuns pe prima poziție în: Australia, Belgia, Canada, Cehia, European Albums, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Scoția, Suedia, dar și în UK Albums și în US Billboard 200. De asemenea, s-a clasat în top 10 în: Argentina, Olanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Japonia, Noua Zeelandă, Plonia, Portugalia si Spania.

Madonna – American Life [Official Music Video]