The Pet Shop Boys a lansat melodia ”West End Girls” pe data de 9 aprilie 1984. Aceasta a fost scrisă de Neil Tennant și de Chris Lowe, iar producția stă sub semnătura lui Bobby Orlando.

În anul 1987, single-ul a câștigat ”Best Single” în cadrul Brit Awards, dar și ”Best International Hit” la Ivor Novello Awards. La două decenii de la lansare, ”West End Girls” a primit premiul ”Song of The Decade” din partea British Academy of Composers and Songwriters.

În anul 2020, The Guardian a realizat un sondaj de opinie, iar concluzia a fost că ”West End Girls” este cea mai bună piesă care a ajuns pe prima poziție în Marea Britanie.

Mai mult decât atât, piesa a fost interpretată în cadrul 2021 Summer Olympics closing ceremony. ”West End Girls” s-a clasat pe prima poziție în: Canada, Finlanda, Noua Zeelandă, Norvegia, US Dance Club Songs și US Top 100 Singles. De asemenea, a ajuns în top 10 în: Australia, Austria, Belgia, Europa, Irlanda, Olanda, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveția, US Dance Aingle Sales și West Germany.

Pet Shop Boys – West End Girls (Official Video) [HD REMASTERED]