1. Dangerously in Love

Dangerously in Love – album

Dangerously in Love, este primul album al lui Beyoncé, lansat în 2003. Long time ago, right? Artista a dat lovitura cu albumul de debut, Crazy in Love și Baby Boy, fiind două dintre cele mai cunoscute piese ale sale. Cele două melodii au ajuns locul 1 în Billboard 100, iar albumul s-a vândut în peste 8 milioane de exemplare la nivel mondial.

Beyoncé – Crazy In Love ft. JAY Z

2. B’Day

B’DAY

B’Day. Trei ani mai târziu, Beyoncé lansează un nou album chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani. De pe album fac parte melodiile Déjà vu, Upgrade U și Irreplaceable. Cel de-al doilea album al artistei primește premiul pentru „Cel mai bun album de R&B contemporan” la Grammy Awards 2007. Beyoncé a lansat și o ediție de lux a albumului cu piese noi, printre care și duetul cu Shakira, „Beautiful Liar”, care a devenit imediat hit.

Beyoncé – Irreplaceable

3. I Am… Sasha Fierce

I Am… Sasha Fierce

La doi ani de la B’Day , artista revine cu cel de-al treilea album. Acesta a ocupat imediat prima poziție în clasamentul Billboard 200, această clasare fiind obținută și de albumele anterioare. If I Were a Boy”, „Single Ladies (Puț a Ring on It)”, „Halo” se regăsesc pe album, melodii care au făcut istorie și care au clasat-o pe Beyoncé în topul celor mai apreciate artiste.

Beyoncé – Halo

4. 4

,,4” – album

4, cel de-al patrulea album al cântăreței americane este lansat în 2011. Albumul prezintă o altă Beyoncé, într-un punct foarte important al carierei. Ziarul The Atlantic spunea la acel moment că ,,4 arată un progres, o maturizare a concepției pe care o are Beyoncé asupra lumii”. Primul single de pe album este Run the World (Girls)unul dintre cele mai bune single-uri ale artistei. 

Beyoncé – Run the World (Girls) (Video – Main Version)

4. Beyoncé

Beyoncé – album

Beyoncé, al cincilea album al artistei, a fost lansat în 2013 de către Parkwood Entertainment și Columbia Records. Albumul a primit nominalizări pentru cel mai bun album atât la Billboard, cât și la premiile Grammy. De pe album fac parte piesele Drunk in Love, Pretty Hurts și Partition. Artista abordează o nouă zonă prin piese și clipuri, cu referințe legate de feminism sau probleme în relație.

Beyoncé – Drunk in Love (Explicit) ft. JAY Z

6. Lemonade

Lemonade

Lemonade, albumul cu numărul 6, prezintă o latura sensibilă a vieții artistei, albumul fiind urmat și de un film cu același titlu pe HBO. Beyoncé relatează prin acest album problemele legate de infidelitate pe care le-a avut cu soțul ei, Jay-Z. Lemonade a primit 9 nominalizări la premiile Grammy și 11 nominalizări la MTV Video Music Awards.

Beyoncé – Formation

Redactor: Andreea Cojocaru

Leave a Reply

Your email address will not be published.