Single-ul ,,Mango Petacon” este un featuring alături de un medic faimos, „nutriționistul vedetelor” – Oana D și Cătălina D, o corporatistă pasionată de muzică care după ani lungi de pauză dă curs din nou pasiunii de a cânta.

Piesă este un mix de cultură între Mexic, Brazilia și Transilvania, iar versurile sunt scrise în limba spaniolă cu expresie tipic mexicană. „Mango Petacon” este acel beat inspirat din reggaeton-ul funk brazilian, iar tema refrenului este susținută de un solo de trompetă care are influențe din muzică din Transilvania.

,,Mango Petacon”, este o expresie folosită doar în Mexic și se referă la o persoană cu forme apetisante, voluptoase și poate fi vorba fie de o femeie, fie de un bărbat, dar în cazul de față Mango Petacon este o fată.

Videoclipul piesei are un mesaj ușor umoristic-senzual presărat cu puțină ironie, dar și cu o ușoară tentă de schiță de teatru.

,,Deși sunt un medic diabetolog, am în trecutul meu artistic începuturi timide la pian și chitară, apoi actorie în perioada adolescenței, după care au urmat ani de zile studiului intens și aprofundat al medicinii. În tot acest timp mocnea dorința de a redeveni artist, și iată că într-o zi întâlnirea cu Dany D a făcut că această dorința să se materializeze. S-a legat o strânsă prietenie și a ieșit acest minunat proiect Mango Petacon – un videoclip satiră al vremurilor actuale în care este cântată iubirea cu toate valențele ei și formele rubensiene ce devin inspirația artistului Dany D”, a declarat Oana D, medicul nutriționist al vedetelor.

Artistul Dany D interpretează rolul unui fotbalist mexican în căutarea distracției într-un loc „paradisiac”, unde cele 2 artiste, Oana D și Cătălina D fac legea în cartier. De asemenea, prin acest clip, artiștii fac referire și la purtarea măștii, în contextul pandemiei.

,,Mă bucur mult că l-am cunoscut pe Dany D și mi-a dat șansa de mă reapucă de prima mea pasiune din adolescență, muzica, când cântăm la mandolină și în cor. Participarea mea în această piesă și videoclip a fost una extraordinar de frumoasă și revelatoare din punct de vedere artistic. Rolul meu în acest videoclip alături de Oana D este de fată de cartier, tot timpul stăpână pe situație și care știe să învârtă lucrurile și să pună punctul pe i”, mărturisește Cătălina D.

Dany D este un cântăreț latino, actor și regizor, cunoscut pentru piesa ,,Besos Criminales”, care a devenit hit în Mexic, având numeroase apariții la emisiunile tv și radio. De asemenea, în 2006 acesta a jucat în musicalul ,,Jesus Christ Superstar” în regia marelui actor Adrian Pintea, iar în 2009 a absolvit UNATC.

Dany D – Mango Petacon feat. Oana D & Catalina D (Official Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published.