Dolly Parton se numără printre artiștii norocoși care au primit o nominalizare pentru Rock and Roll Hall of Fame, dar a refuzat-o. În cadrul unui interviu, artista și-a motivat alegerea, explicând de ce a ales să facă acest lucru.

„Întotdeauna am crezut că Rock and Roll Hall of Fame este pentru oamenii din muzica rock”, a spus artista.

Dolly Parton a dezvăluit că ar accepta acest onorariu, dar și că, din cauza faptului că muzica sa nu se încadrează în categoria rock, simte că ia locul unui alt artist care ar fi putut primi acel premiu datorită muzicii pe care o face.

„Ei bine, voi accepta cu grație. Aș spune doar mulțumesc și voi accepta, pentru că fanii votează, dar,  dacă cei care fac muzică rock nu se pot duce acolo pentru a fi recunoscuți, unde să se ducă? Așa că am simțit că aș fi luat de la cineva care poate că ar fi meritat, cu siguranță, mai mult decât mine, pentru că nu m-am considerat niciodată un artist rock. Dar, evident, este mai mult decât atât”, a explicat Dolly Parton.

Aceasta este prima nominalizare pentru Rock and Roll Hall of Fame a lui Dolly Parton și, deși refuzul său a fost transmis mai departe, Rock and Roll a declarat că numele va rămâne, în continuare, pe buletinele de vot de anul acesta.

Dolly Parton declines Rock and Roll Hall of Fame nomination l GMA