Versace este o casă de modă bine cunoscută în lumea fashionului, o marcă unde vestimentațiile au o calitate superioară încă din anul 1978 când Gianni Versace a pus bazele brandului.

Cine este Gianni Versace?

Gianni Versace a fost un creator de modă și fondatorul imperiului Versace. Primul contact cu moda l-a avut în copilărie, atunci când a devenit ucenicul mamei sale în atelierul acesteia, trăind astfel printre materiale, rochii și pietre prețioase. 

Gianni Versace

Peste ani, Gianni se transferă la Milano, acolo unde lucrează pentru diferite case de modă (Genny, Complice) și dobândește toate cunoștințele necesare pentru a-și urma propriul drum.

În 1978, are loc prima lansare de modă sub numele Versace. Din acel moment succesul a fost asigurat. Gianni, alături de sora mai mică Donatella și fratele lor, Santo, pun bazele unei afaceri de familie, care, în cele din urmă, devine unul dintre cele mai mari branduri de lux.

Casa de modă Versace începe o colaborare cu Scala din Milano, îi are alături pe cei mai buni fotografi Richard Avedon și Bruce Webber, iar cele mai în vogă fotomodele (Kate Moss, Naomi Campbell, Cindy Crawford) îi poartă creațiile în prezentările de modă.

Gianni Versace & Monica Bellucci

Viziunea lui Gianni și-a pus fabulos amprenta asupra acestui brand. Pasiunea pentru modă a dat naștere unor colecții unice, inovative, care au rămas un exemplu în timp. Nume mari din muzică sau film s-au îndrăgostit de hainele marca Versace. Cher, Michael Jackson sau Elton John au purtat creațiile celebrului designer.

În 1997, toată această ascensiune este marcată de asasinarea creatorului de modă Gianni Versace. Gianni a fost asasinat în 1997 în timp ce se întorcea la casa sa din Miami Beach. În acel moment, Donatella Versace preia conducerea și devine directorul general al casei de modă, ducând mai departe munca fratelui său și păstrând aminitirea lui vie în fiecare creație.

Donatella Versace
Versace RTW Spring 2018

Redactor: Andreea Cojocaru

Leave a Reply

Your email address will not be published.