„Uptown Funk” este o piesă a producătorului Mark Ronson de pe al patrulea album – „Uptown Special” (2015), împreună cu Bruno Mars. A fost scrisă de Ronson, Mars, Philip Lawrence și Jeff Bhasker, iar de producție s-au ocupat Ronson, Mars & Bhasker.

Versurile melodiei se referă la modă, iubire de sine și este interpretată într-un stil plin de metafore, aroganță, carismă, dar și distracție. La lansare, single-ul a primit în general recenzii pozitive de la critici, care au lăudat instrumentalul, stilul și influențele piesei.

A avut un mare succes din punct de vedere comercial, fiind în topul celor mai bune melodii din 19 țări și a ajuns în top 10 în alte 15, făcându-l cel mai de succes single de până acum al lui Ronson și al lui Mars.

În SUA, „Uptown Funk” a fost în fruntea Billboard Hot 100 timp de 14 săptămâni și a petrecut șapte săptămâni în topul clasamentului single-urilor din Marea Britanie. A fost certificat de 11 ori cu discul de platină de către Recording Industry Association of America (RIAA) și de alte patru ori de către British Phonographic Industry (BPI).

Piesa a ajuns rapid un real succes în toată lumea, iar azi ne amintim cu drag de performanțele sale și de mesajul pe care îl transmite.

Mark Ronson – Uptown Funk (Official Video) ft. Bruno Mars

Redactor: Cătălina Petrache

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.