Marilyn Monroe, pe numele ei Norma Jeane Mortensen, a fost o actriță foarte râvnită, un model perfect, o cântăreață înnăscută și o divă pop adevărată.

Poate mulți nu știu, dar diva a mai avut un nume, dat de Della Monroe Grainger, bunica sa și anume Norma Jeane Baker.

Până la vârsta de 7 ani, Norma Jeane a locuit în casa unor părinți adoptivi din California. După ce mama sa a fost declarată incapabilă de a-și crește copilul, prietena ei cea mai bună a devenit tutorele său legal. După această schimbare, în 1935, Marilyn a fost trimisă la orfelinat, ca mai apoi să locuiască cu alte familii adoptive.

Se pare că Marilyn Monroe nu a știut niciodată ce înseamnă cuvântul ,,mamă” și mai ales iubirea unei mame față de copilul său.

Pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Norma începuse să muncească la o fabrică ca ajutor de armamente de război. Acolo, un fotograf a remarcat-o și i-a oferit o colaborare cu agenția de modă – ,,The Blue Book”. În foarte scurt timp, a devenit un model de succes.

În anul 1946, Norma Jeane face cunoștință cu Ben Lyon, care îi aranjează o probă pentru ,,20th Century Fox”. După această probă semnează contract pe 6 luni cu salariu de 75 dolari pe săptămână. Numele de Marilyn îl primește de la actrița Marilyn Miller, iar numele de Monroe este preluat de la mama sa. Așadar, Norma Jeane Baker devine Marilyn Monroe la doar 20 de ani.

După cele 6 luni, Marilyn are parte de roluri secundare în ,,Scudda Hoo! Scudda Hay” și ,,Dangerous Years”. Aceste două filme au fost un eșec, iar Monroe s-a întors la lumea modelling-ului. În `48 îl cunoaște pe Johnny Hyde, care i-a făcut rost de un alt rol la Century Fox, pentru filmele ,,All About Eve” și ,,The Asphalt Jungle”.

În `53, devine celebră cu ajutorul laturei sale feminine pentru filmul ,,Niagara”. Au urmat apoi musicalul ,,Domnii preferă blondele”, apoi ,,Diamonds Are a Girl’s Best Friend” și ,,How to Marry a Millionaire”. A ajuns să fie comparată cu Charles Chaplin, datorită rolurilor sale stereotipice.

Cred că cu toții știm acea rochie albă îmbrăcată de Marilyn. Ei bine, acea rochie a fost purtată în timpul scenelor pentru filmul ,,Seven Year Itch”.

Marilyn Monroe era foarte ambițioasă și dorea să treacă de etapa neajunsurilor din viața ei. Actrița a fost răsplătită cu un premiu David di Donatello, premiul BAFTA și Crystal Star din Franța.

Cred că mulți au auzit de ,,Unora nu le place jazz-ul”. Acest film i-a adus cel mai mare succes. Devenise legendară pentru comportamentul dificil pe care îl avea pe scenă, dar în sensul bun. Era mirifică și de nedescris. Purta numele de ,,Cea mai bună actriță în musical sau comedie” și totodată premiată cu Globul de Aur.

În 1961 a fost filmat ultimul film – ,,The Misfits”, scris și lucrat de cel de-al treilea soț al ei, Arthur Miller. Ultima apariție publică a fost în `62, unde a cântat ,,Happy Birthday, Mr. President”.

Marilyn Monroe rămâne o legendă, o apariție inegalabilă prin farmecul și talentul său, un simbol al secolului XX. A fost o stea de cinema, un model de neînchipuit și o divă uimitoare, datorită sex-appeal-ui său.

Redactor: Corina Chircălan

1 Comment

  • Anonymous, 11/09/2020 @ 20:08

    Ador❤💎

Leave a Reply

Your email address will not be published.