În luna mai a anului 1967, Pink Floyd a început să înregistreze melodia See Emily Play, urmând ca lansarea sa să aibă loc o lună mai târziu. Aceasta a fost scoasă pe piață prin intermediul casei de discuri Columbia, dar și prin intermediul Tower.

De asemenea, versurile au fost scrise de către Syd Barrett, în timp ce producția stă sub semnătura lui Norman Smith. Aceasta a fost lansată ca a doua piesă a trupei și a fost o melodie de sine stătătoare, urmând, ulterior, să fie inclusă pe albumul de debut al trupei, ”The Piper at the Gates of Dawn”.

”See Emily Play” a fost inclusă în primele 10 melodii din UK ale lunii iunie 1967, bucurându-se de un mare succes în rândul locuitorilor din Marea Britanie. Mai mult decât atât, single-ul a fost interpretat live în anul 2018 de către Nick Mason’s Saucerful of Secrets și a fost inclus în ”Rock and Roll Hall of Fame”.

”The Piper at the Gates of Dawn”, albumul pe care ”See Emily Play” a fost inclusă, a fost lansat prin intermediul EMI Columbia și produs de către Norman Smith. Mai mult decât atât, în anul 2012, Rolling Stone a clasat albumul pe locul 347 în ”500 Greatest Albums of All Time”.

Pink Floyd – See Emily Play