Salut David,
Mulţumesc pentru acest interviu şi felicitări pentru tot ceea ce faci.

Să incepem 🙂

Ce înseamnă pentru tine muzica şi cum ai defini acest concept?
Muzica este, pentru mine, în momentul de faţă, cel mai înalt mod de expresie. Ştii vorba: ,,nu există cuvinte să descrie …?” Eu muzica o văd ca pe o rezolvare la problema asta.

Cum ai ajuns să lucrezi în SUA?
Într-o zi prin 2014 stăteam şi mă gândeam: ,,Da’ eu de ce să nu vreau să lucrez în SUA?” Deja vândusem în România câteva melodii, unele dintre care, într-adevăr, după multă muncă, au ajuns să ruleze pe radio-urile mainstream, iar următorul pas mi s-a părut logic să fie internaţional – pe principiul: ,,Am putut aici, sigur pot şi acolo”. Din acea zi, nu am mai prea compus muzică în limba română, am mai vândut maxim 2-3 melodii în română.

Care este povestea din spatele colaborarii cu Selena Gomez?
Global Records şi ,,omologii” The Thirties din SUA, au organizat mai multe sesiuni de compoziţie în L.A. Pe scurt, Global ne-a trimis pe noi, o echipă de producţie de români, am pus sub ocupaţie o casă închiriată în Hollywood Hills şi cu ajutorul The Thirties am adus diverşi songwriteri, mai mari, mai mici și ne-am unit forţele să compunem melodii cât mai bune. Aşa s-a născut piesa ,,Ring”, pe care am făcut-o cu Breyan Isaac, Julie Frost şi Sean Douglas. Tuturor ni s-a părut catchy, iar a doua zi, după câteva meeting-uri în care Global a arătat piesa, ne-am trezit că o vor 3 label-uri americane diferite. Ideea ca Selena Gomez să o cânte exista încă aproape de pe atunci, însă au fost mai multe artiste care şi-au înregistrat vocile pe melodie. Totuşi, după aproape 2 ani, a rămas Selena şi a lansat-o. Cred că într-un final a fost vorba de 50% muncă şi ambiţie, 50% astrele aliniate.

Selena Gomez – Ring (Official Lyrics)

Cum arată o zi în studioul de înregistrare?
Ca o zi a unui copil care face castele din cubuleţe. Tot timpul găseşte ceva nou, un mod nou de a le suprapune, forme noi, idei noi. Multe experimente eşuate, unele reuşite, mistere desluşite, într-un cuvânt, joacă.  Cei care m-au mai şi văzut în studio ştiu şi faptul că atunci când lucrez aceleaşi 2 secunde dintr-o melodie timp de o oră sau mai mult, până iese perfect, poate fi foarte enervant de ascultat.

Ce ne poți spune despre noua piesă ,,Gotham”?
Pot să spun că a venit foarte neaşteptat în viaţa mea, şi că este, până acum, preferata mea. E genul de melodie care mă bucură la fel de mult indiferent de rezultate sau feedback. Pot să mai spun că nu aş fi facut-o niciodată fără Diana V, care are nişte idei de writing … absolut crazy … în cel mai bun sens.

DAVID CIENTE x DIANA V – GOTHAM | Official Video

Știm că lucrezi la Global Records, cum este să colaborezi cu cei mai mari artiști români?
Pentru mine e o plăcere să lucrez într-un mediu cu atâţia oameni, fiecare cu trăirile şi ambiţiile lor, fiecare cu ceva din ce poţi să înveţi. Pe de altă parte, mi-a devenit şi foarte natural, pentru că mi-am petrecut foarte mult timp acolo cu ei.

Cum îți petreci timpul liber, atunci când nu ești la studio?
Sunt destul de pasionat de video, am investit în tot felul de gadget-uri legate de asta, am călătorit să filmez, am făcut un hobby din asta. Mai sunt pasionat şi îmi place să învăţ despre animaţie, iar primul meu rezultat ,,palpabil” e tocmai videoclip-ul piesei Gotham, pe care l-am făcut cu Robert Obert, un artist grafic foarte pasionat și talentat. Îmi place să mă joc pe calculator, îmi mai place să pescuiesc… Îmi mai place să şi prind peşti când pescuiesc, dar asta probabil vine odată cu experienţa. :))

Cu ce artist internațional ți-ai dori să colaborezi?
Pe termen lung, îmi doresc doar să lucrez cu oameni pe care îi consider de calitate, sincer să îţi spun. Pun asta mai presus de views şi follow-eri. Dar aşa, fără să ştiu ce fel de om e, mi-ar plăcea să lucrez ceva cu Eminem.

Crezi că lipsește ceva în industria muzicală din România?
Cred că lipseşte de multe ori încrederea şi curajul. Aud sintagma ,,muzică de afară” atât de des, încăt îmi dau seama că dacă există vreo diferenţă între muzica de afară şi muzica de la noi, e doar faptul că noi punem bariera asta de care greu trecem. Muzica e muzică şi cu cât ea e mai bună, cu atât oamenii o vor dori mai mult, indiferent de naţionalitate.

Ce proiecte pregătești pentru viitor?
De mult mă tot gândesc să îmi pornesc proiectul meu, asta vine ca o necesitate după ce am compus atâta muzică pe parcursul atâtor ani. Planul, în mare, e sa lansez ce vreau atunci când simt că am ceva ce îmi place. Nu îmi pun deadline, dar nici nu îmi pun limită. Daca am lansat ceva, înseamnă că asta am simţit să fac.

Am vorbit destul despre realizările tale, acum să trecem la David omul.

Dacă în faţa ta ar fi acum un adolescent, ce sfat i-ai da?
Munceşte, frate, nu te plânge prea mult şi să nu fii niciodată mediocru… ori sub, ori peste, decide tu.

Spune-mi un lucru care îţi place foarte mult la tine şi unul care te deranjează.
Îmi place că am răbdare de fier, mai ales când vine vorba de a duce un vis spre îndeplinire, dar nu îmi place că uneori cer prea multe de la mine şi apoi de la cei mai apropiaţi din jurul meu.

O responsabilitate pe care ţi-ai dori să nu o ai?
M-aş putea lipsi de spălat vase toată viaţa, fără să mă deranjeze.

Ce minciună spui cel mai des?
Aproape niciodată nu spun în public dacă mă frământă ceva. Mint cât e nevoie până lumea mă crede, iar apoi uit că mă frământa ceva.

3 lucruri mărunte care te fac întotdeauna să zâmbeşti
Cadourile, complimentele și glumele foarte proaste.

Care este cel mai mare vis de-al tau în momentul ăsta?
Probabil ar fi normal să spun că îmi doresc să ajung printre cei mai respectaţi artişti/produceri din lume şi nu neg asta, dar într-un final, visul meu cred că este să las în urma mea optimism şi pozitivitate, să inspir lumea să nu îşi pună limite şi să creadă în faptul că lumea chiar se poate schimba în ce vrei tu, dar întotdeauna începe de la tine, şi niciodată nu durează puţin.

Sunt persoane care tot timpul au ceva de adăugat sau de comentat, cum reacţionezi la critici?
Le ascult cu cea mai mare atenţie şi tot timpul ţin cont de fiecare în parte. E greu de făcut asta şi mă consumă câteodată, dar am realizat că de când am început să lucrez la partea cu criticile şi să învăţ să le înţeleg şi să le iau în considerare, rezultatele mele au început să fie puţin mai pe măsura aşteptărilor mele.

Daca ai avea un semn de avertizare pe tine, ce ar scrie pe el?
Om fain, răbdător, numa nu-l enerva !!!

Cine te cunoaşte cel mai bine?
Părinţii, familia din Oradea și iubita mea.

Un film care te-a marcat sau care îţi place foarte mult?
The Secret, What the Bleep Do We Know și Zeitgeist m-au marcat destul de mult. Îmi plac toate la fel de mult, însă pentru început aş putea recomanda oricui The Secret. E vorba despre un mod de gândire care pe mine m-a convins şi care la mine a funcţionat şi sunt sigur că ar funcţiona la oricine o aplică corect.

La final, David ne-a transmis:

Mesajul lui David Ciente

Mi-a făcut o deosebită plăcere acest interviu. Îi mulţumesc lui David pentru timpul acordat şi cu siguranţă îl veţi întâlni şi cu alte ocazii.

7 Comments

 • Petrache Catalina, 13/08/2020 @ 12:55

  Felicitări😍

 • Petrache Catalina, 13/08/2020 @ 12:55

  Felicitări😍😘

 • Anonymous, 13/08/2020 @ 12:58

  Super!🤟

 • Andreea, 13/08/2020 @ 12:58

  Super tare! Bravo!

 • Alexandra, 13/08/2020 @ 13:01

  Cat de tare este interviul! Felicitări IdeaMan!

 • Anonymous, 13/08/2020 @ 18:18

  Felicitări ! Te iubim😘

 • Melinda, 13/08/2020 @ 22:33

  Felicitari David!

Leave a Reply

Your email address will not be published.