În interviul de astăzi stăm de vorbă cu Silviu Paşca alias ,,băiatul ăla cu barba mare”, un artist foarte cool şi fresh. Ne vorbeşte despre priectele sale, dar şi despre o posibilă colaborare cu Feli.

Silviu Pasca: Înainte de toate salut echipa ideaman.ro şi multumesc tare pentru interes. 🚀

Ce a însemnat pentru tine participarea la show-ul ,,Cântă acum cu mine” în calitate de jurat? Care era atmosfera din backstage?

Wow.. ,,Cântă acum cu mine“! În definitiv, a fost o experienţă inedită…am avut ocazia să lucrez din nou cu o parte din echipa care a fost şi în 2012/2013 la cârma producţiei ediţiilor de ,,Românii au talent” şi ,,Vocea României”, în care am concurat şi eu, iar alţi foşti concurenţi din acele ediţii şi nu numai au fost de asemenea prezenţi pe panoul de jurizare la ,,Cântă acum cu mine”. S-a întâmplat foarte repede totul, însă exact cum sună şi întrebarea adresată de voi, atmosfera din backstage a fost clar cel mai memorabil lucru de acolo, nu foarte des ai ocazia să socializezi în acelaşi cadru cu atât de mulţi colegi de breaslă. Cred că a fost un mediu în care comunicarea a fost mereu pe înţelesul tuturor, având în vedere limbajul comun pe care îl împărtăşim, și anume muzica. Aş vrea cu ocazia asta să îi salut pe toţi cei care au fost implicaţi în proiect… producţie, juraţi, concurenţi…. 🖖🏼

Silviu Pasca la ,,Cântă acum cu mine”
De la ce vine nickname-ul ,,băiatul cu barba mare”? Are o semnificaţie anume sau este pur şi simplu?

Haha… foarte bună întrebarea asta, chiar are o poveste funny treaba asta. Acum 5-6 ani când mi-am lăsat barba să crească, pe vremea când mă chema doar Silviu :))), intrasem într-un bistro şi cum eu am auzul mai ascuţit datorită ,,legii compensării”, pentru că nu văd prea bine, am auzit adresată, între doua persoane aşezate la o masă alăturată, întrebarea ,,cine-i băiatu’ ăla cu barba mare “. Ăla a fost momentu’ în care m-a lovit…tocmai ca să risipesc această nedumerire, am hotărât ca de atunci, user-ul contului meu de instagram şi nu numai, să devină @baiatualacubarbamare. Bineînţeles că sunt conştient de faptul că eu doar subliniez evidentul cu pseudonimul ăsta, but hey… a venit natural… nu poţi să te opui naturalului.. :p

Spune-ne mai multe despre proiectul ,,Are You Anywhere”. Cu cine mai colaborezi? De unde ţi-a venit această idee? Este un concept inedit pentru România şi piesele sună foarte bine.

Mă consider un om privilegiat pentru că am ocazia să construiesc acest proiect alături de Chopsticks( Vladimir ). În toată onestitatea, totul s-a întâmplat foarte neprevăzut şi organic…eu eram pe holurile studioului ca un neintegrat ce sunt, aşteptând să intru într-o sesiune care oricum întârzia să înceapa…Vladimir la rândul lui era nou venit pe acolo şi practic şi el încerca să îşi găseascăun loc al sau în angrenaj, ca şi producer. Dintr-o vorba în alta am zis că poate ar trebui să încercăm să lucrăm împreună şi să facem ceva nou şi în afara zonei noastre de confort. Am început să lucrăm, am facut o piesă, două, trei, ne-am dat seama că merge foarte bine, că avem o mare chimie între noi şi tot aşa, dintr-o piesă în alta, a apărut ideea unui album. Pe urmă conceptualizarea proiectului, un nume, un logo, artwork-uri, multă muncă şi un rezultat de care amândoi suntem mândri şi căruia încercăm să îi adaugăm valoare cu fiecare nouă melodie pe care o lansăm.

Practic a luat naştere din nevoia noastră comună de a ne exprima cât mai coerent muzical, cel puţin raportat la standardele noastre personale. Poate la prima vedere nu pare neapărat, însă Are You Anywhere are o încărcătură personală şi emoţională imensă, din partea amândurora… probabil ăsta e principalul dinam al fluxului nostru. Îl salut şi pe Vladimir cu ocazia asta. Go Chopsticks!! Pe al doilea album, din care deja am început să lansam piese, avem nişte colaborări foarta tari cu artişti precum: Valeria Stoica, Iova, Eneli, Tobi Ibitoye & more. Abia aştept să iasă piesele. 😁

Are You Anywhere – Harder | Lyric Video
Urmează piese noi şi pentru Silviu Pasca sau vrei să te axezi mai mult pe proiectul ,,AYA”?

Eu sunt mereu deschis să fac lucruri noi, îmi place foarte mult să lucrez cu oameni care văd muzica puţin mai diferit decât normalul social îmbrăţişat. Îmi place să cunosc şi să colaborez cu oameni noi din domeniul ăsta şi totodată faptul că de la fiecare în parte, în felul său, poţi să înveţi câte ceva nou… iar eu fiind curios din fire, riscul de a învăţa mai multe nu mă prea sperie. AYA e un proiect pe care nici unul dintre noi nu îl poate lucra fără celălalt şi probabil de fiecare dată când ne băgăm în el îi oferim chiar mai mult timp decât cel deja prestabilit, iar focusul e mereu acolo 100%. Dar ca să îţi răspund mai concret, urmează piese noi şi ca Silviu, şi ca AYA şi ca ASTRONOTS, pentru că de ce nu?

Silviu Pasca în concert
Cu ce artist ai vrea să colaborezi şi încă nu ai făcut-o?

Având în vedere faptul că am lucrat destul de multă vreme împreună, nu prea pot spune că nu am colaborat, chiar avem şi o piesa împreună de la începuturile drumurilor noastre, însă mereu o să îmi doresc să cânt cu Feli, ca şi cum am cânta pentru prima oară. Mai sunt o sumedenie de artişti pe care îi apreciez tare şi cu care mi-aş dori să lucrez, dar da.. pentru că prima piesă a fost doar o încercare, pot spune că încă nu am colaborat oficial cu Feli, deci răspuns final, ea ! :))

Silviu Pasca feat. Fely Donose – Prima piatra [Official track HQ]
Spune-mi 3 lucruri neştiute despre tine.

Chiar am trei lucruri noi, care nu sunt common knoweledge încă, probabil şi datorită distanţării sociale :))) 1. Am început să învăţ să produc muzică (ţine-te că vin tare, Vladimir) 2. Am început să îmi fac videoclipuri (ţine-te că vin tare, SAN :)) ) 3. Micul dejun preferat în orice context – mere răzuite cu biscuiţi 🤷🏻‍♂️ Aş mai fi avut unele, dar mi-ai cerut doar 3…data viitoare să fii mai demanding, Vlad.

Un film care te-a marcat sau care îţi place foarte mult?

Nici măcar nu clipesc când răspund la întrebarea ,,care-i filmul tău preferat” :)) The Butterfly Effect, primul. E ,,my go to movie” de fiecare dată când vreau să văd ceva ce îmi place. M-a impresionat foarte tare şi încărcătura emoţionala pe care o are Joker, dar se poate ca această impresie să fie extra amplificată şi de aprecierea pe care i-o port lui Joaquin Phoenix şi abordării lui asupra craft-ului său. În dex, la explicaţia cuvântului ,,expresivitate” e clar poza lu’ Phoenix.

Cum ai petrecut toată perioada asta de nebunie? Cum a fost carantina pentru tine?

Eu oricum am un caracter de om mai retras, nu pot spune că trăiam izolat şi înainte de izolare, dar stilul meu de viaţă pre-pandemie era cel puţin un bootcamp pentru perioada ce urma să fie. :)) Practic am fost puţin mai izolat decât eram de obicei, am avut însă la dispoziţie, ca şi noi toţi de altfel, răgaz pentru introspecţie, pentru research, pentru a învăţa lucruri noi. Mi-ar fi plăcut să nu folosesc timpu’ respectiv pentru total altceva decât asta, but hey.. :))))

Despre ,,ASTRONOTS” ce ne poţi spune? Ce reprezintă pentru tine?

ASTRONOTS. E cealaltă jumătate a sferei personalităţii mele muzicale, e probabil emisfera dreaptă, dac-ar fi s-o colorez în vreun fel. E un proiect la care lucrez alături de Nova6 şi o mână de colaboratori de bonton, cu care împărtăşim o viziune comună, dar nu obişnuită. 😉 Pregătim un album, care se va numi ,,Nevoie de Spaţiu“, nume pe care-l are şi primul nostru release de altfel. Nu ştiu neapărat ce fel de muzică e, ce facem cu ASTRONOTS şi nici nu cred că e relevant. Important e că e personal şi adesea în ambiguitatea sa, poate puţin prea specific. Iar faptul că poţi să exprimi lucruri de genul într-un mediu în care există posibilitatea reală ca cineva să asculte, să înţeleagă şi poate chiar să înveţe ceva din asta, este un lucru destul de satisfăcător. Sunt mulţumit şi recunoscător pentru faptul că pot să fac ceea ce îmi doresc să fac, zi de zi. 🚀

NOT from ASTRONOTS – Super Dupa #hot16challenge2
Ce planuri ai pe viitor?

Planul meu pentru viitor este să-i permit să îmi aducă în viaţă ceea ce consideră că merit, în timp ce eu o să muncesc în fiecare zi pentru ceea cea îmi doresc să fiu. Nici asta nu ştiu… ,,ce imi doresc să fiu”, dar probabil despre asta e călătoria. Când o să aflu va trimit un memo. :))

Care ţi se pare cea mai tare invenţie?

Nici nu ştiu cum să mă raportez la întrebarea asta, cea mai tare invenţie din istoria omenirii sau din vremurile în care trăim noi?! Pun problema aşa pentru că de exemplu, dacă spun că muzica mi se pare cea mai tare invenţie, reacţia la răspunsu’ ăsta ar fi ,,meh, muzica există de când e lumea”… deci tocmai, nu s-a învechit încă de atunci! Sunt atât de multe lucruri mega relevante şi atât de primordiale pe care noi le luăm de-a gata şi poate adesea chiar le desconsiderăm. Daca ar fi să aleg unul, care a revoluţionat felul în care funcţioneaza mai totul de pe planeta asta, probabil aş spune internetul. Şi oricum, muzica şi internetul merg mână-n mână. 🤝

Ce lucruri îl fac fericit pe Silviu Pasca?

O panoramă frumoasă, o doză de Cola rece, un spliff, muzică bună-n surdină şi linişte-n rest. Aşa văd eu pacea. Dar se poate să fiu subiectiv. Ah… şi merele cu biscuiţi… mereu şi merele cu biscuiţi!! 😌

La final, Silviu a pregătit un VIDEO pentru IdeaMan şi pentru fanii lui:
VIDEO de la Silviu Pasca

3 Comments

 • zortilonrel, 16/04/2021 @ 02:49

  Its like you learn my mind! You seem to understand a lot about this, like you wrote the book in it or something. I feel that you can do with some p.c. to pressure the message home a little bit, but other than that, that is great blog. A great read. I will certainly be back.

  http://www.zortilonrel.com/

 • steroizi de vanzare, 26/05/2021 @ 23:38

  You made some nice points there. I did a search on the topic and found most persons will approve with your website.

  https://steroiziok.com

 • zovre lioptor, 25/07/2021 @ 06:54

  I haven¦t checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  http://www.zovrelioptor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.