Războiul din Ucraina a redus la tăcere o lume întreagă, dar i-a făcut pe artiști să vorbească. Printre cei care s-au inspirat din cele întâmplate se numără și John Legend, cel care a lansat melodia ”Free”.

Piesa a fost interpretată live în cadrul galei de decernare a Premiilor Grammy. Acesta a cântat la pian imediat după ce Zelensky, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului. Mika Newton este cântăreața de origine ucraineană alături de care John Legend a cântat melodia ”Free”.

John Legend a câștigat, de-a lungul timpului, 12 Premii Grammy și a primit nominalizări și pentru mai multe categorii ale acelorași premii, printre care se numără: ”Best Traditional R&B Vocal Performance”, ”Best Rap/Sung Collaboration”, ”Song of the Year”,  ”Best Male Pop Vocal Performance”, ”Best Male Pop Vocal Performance” și nu numai.

În anul 2004, John Legend și-a lansat primul album, intitulat ”Get Lifted” care a ajuns în top 10 în Billboard 200 și a primit două certificate de platină din partea RIAA. Cu ajutorul lui, John Legend a primit opt nominalizări în cadrul celei de-a 48-a gale Grammy Awards.

John Legend – Free – Grammys 2022