Passenger este un cântăreț, compozitor și muzician englez. Acesta a făcut parte din trupa Passenger și, după ce aceasta a decis să se destrame în anul 2009, artistul a păstrat numele ei ca fiind numele său de scenă, începând o carieră solo.

În anul 2016, Passenger a lansat melodia ”Let Her Go”, cea care i-a adus un succes imens la vivel internațional. Doi ani mai târziu, piesa a primit o nominalizare la Brit Awards pentru ”British Single of the Year” și a câștigat British Academy’s Ivor Novello Award pentru ”Most Performed Work”.

Mai mult decât atât, Passenger a mai primit nominalizări la ”Best New Artist” și la ”Album Of The Year Award”. De asemenea, acesta a avut șapte turnee, ultimul începând în 2020 și fiind finalizat în anul 2021.

Passenger a lansat 12 albume până în acest moment, iar al 13-lea urmează să fie lansat anul acesta și se intitulează ”Birds That Flew and Ships That Sailed”.

Revenind la începuturile sale muzicale, în anul 2003, Rosenberg și Andrew Philips au pus pe picioare trupa Passenger, iar artiștii au lansat un singur material discografic, ”Wicked Man’s Rest”.

Passenger | Let Her Go (Official Video)