După o carieră stălucitoare în muzică, cele mai multe hit-uri numărul 1 din topul Billboard deținute vreodată de o femeie artistă, premii Grammy, milioane de albume și single-uri vândute în întreaga lume, ei bine, Mariah Carey a fost introdusă în cea de-a 51 gală Songwriters Hall of Fame.

Mariah Carey pe scena Songwriters Hall of Fame în New York
ANGELA WEISS/AFP via Getty Images

Acest lucru trebuia să se întâmple mai devreme, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia a tot fost amânată. Dar în cele din urmă, legendara artistă a fost onorată în gala de introducere ce a avut loc în New York.

Mariah și-a compus 18 dintre cele 19 hit-uri ce au ajuns numărul 1 în faimosul clasament Billboard sau în topurile muzicale din întreaga lume, devenind astfel prima artistă feminină din toate timpurile care a reușit această performanță.

De asemenea, în luna decembrie a anului trecut, Carey a devenit primul artist prezent în Billboard Hot 100 care s-a clasat pe primul loc în fiecare din ultimele patru decenii. Nu degeaba este cunoscută și ca „Regina Crăciunului”, pentru că hit-ul „All I Want For Christmas Is You”, renaște an de an în perioada sărbătorilor de iarnă și, astfel, cântăreața ajunge mereu pe primul loc.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You (Official Video)

Printre cele 18 piese compuse de Mariah Carey ce au ajuns numărul 1, se numără: „I Don’t Wanna Cry”, „Someday”, „Thank God I Found You”, „Heartbreaker”, „My All”, „Honey”, „Emotions”, „Touch My Body”, „Don’t Forget About Us”, „Vision Of Love”, „Fantasy”, „Love Takes Time”, „One Sweet Day”, „Dreamlover”, „Hero”, „Always Be My Baby”, „We Belong Together” și categoric „All I Want For Christmas Is You”.

Singura piesă ce a ajuns pe prima poziție și nu a fost compusă de Mariah este hit-ul „I’ll Be There” al trupei Jackson 5. Ea a realizat o versiune proprie în 1992, atunci când a lansat EP-ul „MTV Unplugged.

Mariah Carey – I’ll Be There (MTV Unplugged – HD Video)

În timpul discursului susținut pe scena galei, Carey a punctat faptul că: „Trebuie să reamintesc constant oamenilor că sunt compozitor…”

Membrii trupei britanice pop-rock – Eurythmics, Annie Lennox & Dave Stewart, The Isley Brothers, Steve Miller, The Neptunes (duo-ul american format din Pharrell Williams & Chad Hugo), Rick Nowels și William ”Mickey” Stevenson, sunt artiștii care au fost și ei introduși anul acesta în Songwriters Hall of Fame.

Songwriters Hall of Fame este o instituție americană creată în 1969 de către compozitorii Johnny Mercer & Abe Olman și editorul Howie Richmond, fiind dedicată onorării compozitorilor consacrați din America și conservării creațiilor acestora pentru generațiile viitoare. Totodată, artiștii sunt eligibili pentru includerea în Hall of Fame, doar dacă au compus hit-uri în ultimii 20 de ani.

Mariah Carey Acceptance Speech At The 2022 Songwriters Hall Of Fame!

3 Comments

 • Adina, 18/08/2022 @ 12:12

  Totul este foarte deschis, cu o descriere precisa a problemelor. A fost cu adevarat informativ. Site-ul dvs. este util. Va multumim pentru distribuire!

  https://uniunea.ro/forma-fetei/

 • Iron recycling services, 17/03/2024 @ 06:20

  Scrap metal recovery operations Ferrous material recycling air quality control Iron scrap remanufacturing

  Ferrous metal recycling services, Iron recovery strategies, Scrap metal waste reduction initiatives

 • Iron recycle yard, 18/03/2024 @ 13:56

  Metal recycling consultancy Ferrous metal logistics solutions Iron waste reclaiming plant

  Ferrous material cost management, Iron reutilization services, Metal scrap procurement

Leave a Reply

Your email address will not be published.