Mariah Carey și Brandy urmează să lanseze o nouă versiune a piesei ”The Roof”. După ce, în urmă cu ceva timp, Mariah a spus că urmează o colaborare între cele două, acum a venit momentul ca fanii să afle despre ce este vorba.

Noua interpretare va fi lansată în cadrul celei mai noi sesiuni de MasterClass a artistei: „A fost o chestie de la sine înțeleasă. Joi, serviciul de învățare pe bază de abonament MasterClass a debutat noul curs al lui Carey despre «cum să folosești vocea ca pe un instrument» și care cuprinde lecții despre cântat, despre compoziție și despre producție. Dacă ți-ai dorit vreodată să cânți ca Mariah Carey, acum ai ocazia să înveți”.

„A fost o mare onoare nu doar să mă implic cu fanii mei într-un mod atât de unic, ci și să pot invita lumea să experimenteze această parte specială din mine. A fost refugiul meu”, a spus Mariah.

„Când am început în această industrie, a fi o tânără compozitoare, vocalistă și producătoare creativă în aceste spații atât de dominate de bărbați a fost incredibil de dificil. Am vrut să folosesc această oportunitate pentru a-mi împărtăși povestea și să-mi învăț publicul cum să își folosească vocea ca instrument de exprimare”, a continuat ea despre MasterClass.

Dorința de a avea propriul MasterClass a fost inspirată chiar de pregătirea pe care mama ei a avut-o. Aceasta și-a dorit să învețe la fel de multe lucruri precum mama ei și, ulterior, să le împărtășească și celorlalți ceea ce ea știe.

Revenind la colaborarea dintre Mariah și Brandy, autoarea ”All I Want for Christmas” a spus: „Atât eu, cât și Brandy am iubit aranjamentul original cu voce de fundal al piesei «The Roof» și am decis că vrem să îl actualizăm. Chiar cred că a depășit originalul și abia aștept să o ascultați cu toții!”.

Piesa a fost lansată, inițial, în anul 1998 și a fost inclusă pe albumul ”Butterfly”, al șaselea material discografic al acesteia. Single-ul a fost interprtat live în cadrul ”Butterfly World Tour”, în anul 1998, dar și în anul 2014, în cadrul ”The Elusice Chanteuse Show”.

Brandy and Mariah Carey rehearsing in the studio for “The Roof” Remake (MasterClass)