Michael Jackson, un nume răsunător în lumea muzicii care a depășit granițele internaționale și care s-a bucurat de succes imens la nivel global.

Milioane de fani, milioane de albume vândute în întreaga lume, sute de premii, sute de momente iconice ce au rămas în istorie, Michael Jackson, supranumit ,,The King of Pop” a fost cel mai mare artist al tuturor timpurilor.  Michael Jackson și-a pus amprenta în lumea muzicii, doborând recorduri și revoluționând arta muzicală, regele pop a cucerit generații întregi prin muzica sa și continuă să fie un idol și sursă de inspirație pentru alți artiști.

Topul melodiilor:

Thriller

,,Thriller” este una dintre cele mai cunoscute și apreciate melodii ale lui Michael Jackson. Piesa a  fost lansată în 1984 și inclusă pe albumul cu același nume, care s-a dovedit a fi cel mai bine vândut material discografic al lui Michael Jackson. Videoclipul original are aproximativ 14 minute și a câștigat trei premii MTV Video Music Awards.

Michael Jackson – Thriller (Official Video)
Scream

Single-ul ,,Scream” este favoritul din albumul cu numărul nouă al lui Michael Jackson, intitulat ,,HiStory: Pat, Present and Future, Book I”. Melodia este un duet cu sora sa mai mică, Janet Jackson și reprezintă un răspuns agresiv către mass-media tabloidă.  Videoclipul ,,Scream,, este unul dintre cele mai apreciate videoclipuri de către critici; a câștigat trei MTV Video Music Awards și Premiul Grammy pentru cel mai bun videoclip muzical. Cu un cost de 7 milioane de dolari, acesta a fost inclus în Guinness World Records drept cel mai scump videoclip muzical făcut vreodată.

Michael Jackson, Janet Jackson – Scream (Official Video)
Earth Song

Melodia este inclusă pe albumul ,,HIStory: Past, Present and Future, Book I“, fiind o baladă cu influențe de blues, gospel și operă. Videoclipul surprinde diverse regiuni geografice și pune accentul pe distrugerea și reînvierea planetei. ,,Earth Song” este cel mai bine vândut single al Regelui Pop în UK și a fost ultima piesă repetată de artist, în seara dinaintea morții sale.

Michael Jackson – Earth Song (Official Video)
Smooth Criminal

Extrasă de pe albumul ,,Bad” și lansată în 1988, piesa are un ritm alert, iar versurile au fost compuse de Michael Jackson. „Smooth Criminal” a fost ideea inițială pentru numele albumului, însă a fost respinsă. Melodia a fost tema muzicală principală a fimului  „Moonwalker”.

Michael Jackson – Smooth Criminal (Official Video)
You Are Not Alone

Inclusă în albumul ,,HIStory: Past, Present and Future, Book I”, piesa este una dintre cele mai sensibile creații muzicale ale artistului și este considerată a fi un răspuns al acestuia cu privire la momentele dificile din viața sa personală. În videoclip sunt înfătișați Michael alături de soția sa Lisa Marie Presley, care apare în ipostaze semi-nud. „You are not alone” a câștigat un premiu în Cartea Recordurilor, fiind prima piesă clasatăîncă de la debut pe primul loc în topul Billboard Hot 100.

Michael Jackson – You Are Not Alone (Official Video)