Ariana Grande este o cântăreață, compozitoare și actriță de origine americană. Aceasta și-a început cariera în anul 2008, jucând în musical-ul ,,13” și, 3 ani mai târziu, a semnat cu Republic Records.

În anul 2013, Ariana lansează albumul de debut, intitulat ,,Yours Truly”, care ajunge locul 1 în US Billboard 200.

,,7 rings”

Piesa a fost lansată în anul 2019 şi face parte din al cincilea album al artistei, intitulat ,,Thank U, Next”. ,,7 rings” a ocupat locul 1 în Billboard Hot 100 şi a stat 33 de săptămâni în celebrul clasament.

Ariana Grande – 7 rings (Official Video)
,,thank u, next”

Single-ul a apărut în anul 2018 şi face parte de pe albumul, ,,Thank u, next”. Piesa a ocupat locul 1 în Billboard Hot 100 şi a fost inclusă în categoria celor 100 de cântece iconice ale anilor 2010-2019.

Ariana Grande – thank u, next (Official Video)
,,Bang Bang”

Lansată în anul 2014, alături de Jessie J şi de Nicki Minaj, piesa a avut un succes imens. ,,Bang Bang” a ocupat locul 3 în Billboard Hot 100, dar şi un loc în top 10 în mai multe ţări, precum: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Israel, Scoţia.

Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj – Bang Bang (Official Video)
,,Side To Side”

,,Side to Side” a fost lansată în colaborare cu Nicki Minaj şi s-a aflat pe albumul cu numărul trei al artistei, ,,Dangerous Woman” din anul 2016. Single-ul a ajuns pe locul 4 atât în US Billboard Hot 100, cât şi în UK Singles Chart.

Ariana Grande ft. Nicki Minaj – Side To Side (Official Video) ft. Nicki Minaj
,,God is a woman

Apărut în anul 2018, a fost al doilea cântec de pe al patrulea album de studio al Arianei – ,,Sweetener”. A fost locul 8 în US Billboard Hot 100 și a fost în top 10 în mai multe țări, printre care: Israel, Grecia, Noua Zeelandă, Norvegia, Danemarca.

Ariana Grande – God is a woman (Official Video)
,,Problem”

În colaborare cu Iggy Azalea, piesa a fost lansată în anul 2014 și a fost inclusă pe al doilea album al cântăreței, ,,My Everything”. ,,Problem”  a reușit să vândă 438.000 de copii în prima săptămână.

Ariana Grande ft. Iggy Azalea – Problem (Official Video)
,,Into You”

,,Into You” a ocupat locul 13 în US Billboard Hot 100 și locul 1 în Argentina.

Ariana Grande – Into You (Official Video)
,,break up with your girlfriend, i’m bored”

A ocupat locul 2 în Billboard Hot 100 și, cu ajutorul acestei piese, a reușit să monopolizeze primele 3 locuri în acest top, alături de alte două melodii ale sale. Această performanță a fost atinsă doar de the Beatles, în anul 1964.

Ariana Grande – break up with your girlfriend, i’m bored (Official Video)
,,Dangerous Woman”

Melodia a reușit să obțină locul 10 în US Billboard Hot 100, iar hitul fost nominalizat la Grammy Award for Best Pop Solo Performance.

Ariana Grande – Dangerous Woman
,,Breathin”

,,Breathin” a ocupat locul 22 în Billboard Hot 100 și a fost descărcată de 27,800 de ori doar în prima săptămână.

Ariana Grande – breathin (Official Video)

Redactor: Andreea Buinoschi