Ne este foarte dor de atmosfera din cinema. Cu toții cred că ducem lipsa acestui sentiment, dar poate ne vom revedea curând la o premieră. Până atunci, vom îmbina puțin filmul cu muzica. De exemplu, dacă cineva începe să fredoneze melodia lui Céline Dion ,,My Heart Will Go On”, nu-i așa că îți zboară gândul la Titanic? Atunci mai jos îți lăsăm un top al melodiilor care au devenit celebre datorită filmelor.

Pretty Woman- Pretty Woman

Pretty Woman este un film de succes din anul 1990, avându-i drept protagoniști pe Julia Roberts și Richard Gere. Filmul este bazat pe o poveste reală, iar succesul acestuia a fost răsunător datorită interpretării celor doi. Melodia a rămas de asemenea în istorie. 

Roy Orbison – Pretty Woman

My Heart Will Go On – Titanic

De câte ori ai văzut acest film, suntem siguri că de atâtea ori ai plâns pentru Jack, așa-i?:) Titanic, filmul lansat în anul 1997 urmează șirul poveștii celui mai dezastruos eveniment , scufundarea Titanicului. Protagoniștii sunt Kate Winslet și Leonardo Dicaprio, cei care întruchipează unul dintre cele mai frumoase cupluri, cu o poveste de dragoste scurtă pe pământ, care a dăinuit și dincolo de moarte. Melodia celebră ,,My Heart Will Go On” este interpretată de Céline Dion și face parte de pe coloana sonoră a filmului.

Celine Dion – My Heart Will Go On

I Will Always Love You – The Bodyguard

Kevin Costner și Whitney Houston au format unul dintre cele mai frumoase cupluri pe platourile de filmare pentru producția ,,The Bodyguard” din anul 1992. Kevin joacă rolul unui bodyguard care lucrează acum pentru Rachel Marron (Whitney), pe care trebuie să o protejeze. Piesa  din final ,,I Will Always Love You” este interpretată magistral chiar de Whitney Houston.

Whitney Houston – I Will Always Love You (Official Video)

It Must Have Been Love – Pretty Woman

Pretty Woman a mai adus o piesă în atenția publicului. De această dată este vorba de melodia ,,It Must Have Been Love”, interpretată de trupa Roxette.

Pretty Woman • It Must Have Been Love • Roxette

Take My Breath Away- Top Gun

Top Gun, filmul care se bucură de o continuare la 34 de ani de la lansare spune povestea lui Maverick, pilot de avion de vânătoare. Filmul pune accent pe momentele încărcate de suspans, dar mai ales pe povestea de iubire dintre Maverick (Tom Cruise) și Charlie (Kelly McGillis). 

Berlin – Take My Breathe Away 

Time of my Life – Dirty Dancing

Time of my Life, un titlu parcă cu un impact profund, căci ne duce cu gândul la cele mai importante momente din viața noastră. Unul dintre acele momente pentru actorii Patrick Swayze și Jennifer Grey a fost atunci când au jucat în filmul ,,Dirty Dancing”, o frumoasă poveste de dragoste, trăită în pași de dans, un moment special, așa cum spune și piesa de pe coloana sonoră.

Dirty Dancing – Time of my Life (Final Dance)

You’re The One That I Want – Grease

O altă producție și o nouă melodie care a devenit semnificativă pentru generații întregi. Filmul din 1978 este unul muzical și prezintă o altă poveste de iubire, de această dată între John Travolta și Olivia Newton-John.

Grease – You’re The One That I Want 

You Never Can Tell – Pulp Fiction

Același John Travolta, ceva mai matur de această dată, apare alături de frumoasa actriță Uma Thurman în filmul ,, Pulp Fiction”. Filmul este cunoscut pentru povestea complexă redată de regizorul Quentin Tarantino, pentru umorul special combinat cu momentele de violență. Piesa este extrasă din scena în care Uma și John dansează într-un bar, o scenă semnificativă pentru pelicula ,,Pulp Fiction”.

Pulp Fiction “You Never Can Tell” 

Lose Yourself – 8 Mile

Filmul hip hop american îl are în rol principal pe rapperul Eminem. Producția spune poveste unui rapper la început de carieră, care dorește să se lanseze în industria muzicală. Accentul este pus pe încercările la care acesta este supus pentru a reuși.

Eminem – Lose Yourself

Jai Ho – Vagabondul milionar

Filmul spunea povestea unui tânăr din India, greu încercat de viață. Acesta participa la un concurs de cultură generală unde câștigă marele premiu și trezește suspiciunea publicului, dar și a poliției. Melodia ,,Jai Ho” este interpretată de Pussycat Dolls.

A.R. Rahman, The Pussycat Dolls – Jai Ho (You Are My Destiny) ft. Nicole Scherzinger
Care este melodia ta preferată?

Redactor: Andreea Cojocaru

Leave a Reply

Your email address will not be published.