Grammy

Premiile Grammy sunt recunoscute ca fiind cele mai importante premii muzicale din lume, fiind râvnite de toţi artiştii. De asemenea, premiile Grammy, alături de premiile Oscar(film), premiile Emmy(televiziune) şi premiile Tony(teatru şi Broadway)  sunt considerate ca fiind cele mai mari patru premii anuale de divertisment din SUA şi din lume. Prima ceremonie a premiilor Grammy a avut loc pe 4 mai 1959, simultan în două locaţii: la Hotel Beverly Hills din Beverly Hills California şi la Park Sheraton Hotel din New York.

Sursă foto: grammy.com

Billboard

Premiile muzicale Billiboard sunt o distincţie acordată de celebra revistă americană Billiboard, publicaţie recunoscută pentru clasamentele muzicale ce ţin evidenţa celor mai populare cântece şi albume. Cele mai cunoscute şi urmărite topuri sunt: Billiboard Hot 100(pentru piese)  şi Billiboard 200(pentru albume). Primul spectacol Billboard Music Awards a avut loc în anul 1990, iar în prezent premiile se desfăşoară anual în mai.

Sursă foto: billiboard.com

The BRIT Awards

În Regatul Unit, premiile BRIT sunt acordate anual începând cu anul 1977 pentru cei mai remarcabili cântăreţi britanici şi artişti din lume.

Sursă foto: brits.co.uk

American Music Awards

Premiile American Music au fost fondate în anul 1973 pentru ABC(companie de televiziune americană) de către personalitatea de televiziune şi de radio, Dick Clark. În prezent, sunt cele mai mari premii din lume, atât pentru artiştii americani, cât şi pentru ceilalţi.

Sursă foto:  societyawards.com

MTV Video Music Awards

Premiile MTV VMAs au fost oferite pentru prima dată în 1984 de postul de televiziune MTV pentru a celebra cele mai bune videoclipuri ale anului. Iniţial au fost gândite ca alternative ale premiilor Grammy, dar ulterior au devenit premii respectabile în industria muzicală, în special în cultura pop.

Sursă foto:  spin.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.