Ediția de anul acesta a emisiunii Eurovision a adus trofeul mult dorit trupei din Ucraina. Concursul a avut loc pe data de 14 mai, la Torino. În urma rezultatelor finale, România s-a clasat pe locul 18.

Kalush Orchestra a interpretat melodia ”Stefania”, cea care a adus marele trofeu Ucrainei. Aceasta a adus în fața publicului o combinație între muzica tradițională ucraineană și elementele rap. Înainte de punctajul oferit de public, pe primul loc se clasa Marea Britanie, pe al doilea era Suedia, iar pe ultimul loc se afla Spania.

Publicul a oferit Ucrainei un număr de 439 de puncte, lucru ce i-a adus al treilea trofeu Eurovision, celelalte două fiind câștigate în 2004 și în 2016. Cu toate acestea, un scandal de mare amploare a luat naștere în rândul fanilor Eurovision, deoarece se spune că voturile au fost falsificate.

Mai exact, TVR a fost cel care a declarat că punctajul oferit de juriul României a mers în conturile Ucrainei și nu în cel al Republicii Moldova, așa cum ar fi trebui să se întâmple. Mai exact,  organizatorii evenimentului, EBU, au declarat că unele modele de vot din partea a șase țări au fost neregulate. Acum, mai multe detalii se așteaptă.

Kalush Orchestra – Stefania – LIVE – Ukraine 🇺🇦 – Grand Final – Eurovision 2022