Pe data de 29 martie 2007, Rihanna lansa ,,Umbrella”, o piesă realizată în colaborare cu JAY-Z. Melodia a fost inclusă pe al treilea album de studio al artistei, ,,Good Girl Gone Bad”, lansat în același an.

,,Umbrella” s-a arătat a fi un real succes, fiind clasată de către cei de la Entertainment Weekly pe locul 1 în topul 10 Best Singles of 2007. În anul lansării, piesa a câștigat 2 MTV Video Music Awards și, la doar un an distanță, Rihanna și JAY- Z au câștigat Grammy Award for Best Rap/Song Collaboration.

Mai mult decât atât, featuring-ul a ajuns pe locul 1 în numeroase țări, printre care se numără: Spania, UK, Canada, Germania, Australia și Irlanda. În UK Singles Chart a ocupat prima poziție timp de zece săptămâni consecutive și de asemenea, șapte săptămâni consecutive în US Billboard Hot 100.

Single-ul a mai fost locul 1 în topurile US Dance Club Songs, US Dance/Mix Show Airplay, Venezuela Pop Rock și în UK R&B. Totodată, s-a vândut în aproximativ 8 milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii și de peste 1 milion de ori în Marea Britanie.

Rihanna – Umbrella (Orange Version) (Official Music Video) ft. JAY-Z

Redactor: Andreea Buinoschi

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.