Pe data de 6 aprilie 1992, Annie Lennox lansa albumul ”Diva”, materialul discografic de debut al acesteia. Lansarea a fost realizată prin intermediul RCA Records și albumul a fost produs de către Stephen Lipson.

”Diva” i-a adus un Brit Award Anniei Lennow, în cadrul galei de decernare din anul 1993. De asemenea, albumul a fost nominalizat și pentru: ”Album of the Year”, ”Best Long Form Music Video”, ”Best Female Pop Vocal Performance” și, tot în anul 1993, a câștigat și un Premiu Grammy.

În anul 1993, Q Magazine a inclus materialul de studio în ”50 Best Albums of 1992” și a fost inclus și în topul celor de la Rolling Stone, ”Essential Recordings of the 90’s”. ”Diva” a fost alcătuit din 10 melodii, iar CD-ul bonus a inclus și o piesă în plus.

În Marea Britanie, materialul discografic a primit patru discuri de platină pentru cele peste 1,2 milioane de exemplare achiziționate în Marea Britanie și două discuri de platină în Statele Unite ale Americii, pentru cele peste 2 milioane de exemplare cumpărate.

”Diva” a ajuns pe locul 1 în Uk Albums și pe 23 în US Billboard 200 și în top 10 în: Australia, Austria, Canada, Olanda, European Music, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Noua Zeelandă și Suedia.

Annie Lennox – Why (Official Music Video)