Crăciunul este sărbătoarea preferată a tuturor. Fiecare țară are propriile obiceiuri și sărbătorește nașterea Domnului cum știe mai bine.

Crăciun fericit tuturor!
Australia

În Australia, oamenii pun câte o bucățică de aur într-o prăjitură, iar, despre persoana care o găsește, se spune că va avea noroc în anul care vine. Masa se servește la picnic sau pe plajă și, seara, locuitorii ies pe străzi, cu lumânări aprinse și cântă melodii specifice acestei sărbători.

Bulgaria

La miezul nopții, 24 spre 25 decembrie, fetele au obiceiul de a pregăti o pâine specială, pe care o coc special pentru colindătorul pe care îl îndrăgesc. Băiatul trebuie să fie necăsătorit și trebuie să îmbrace hainele tradiționale.

Chile

Fiecare membru al familiei confecționează câte o figurină din lut, pe care o pun sub brad, ca Moș Crăciun să o aleagă pe cea care îi place cel mai mult, din fiecare casă în care lasă cadourile mult dorite.

Germania

Fiecare familie va confecționa Coroana de Advent. Aceasta trebuie să conțină ramuri verzi, care simbolizează natura, 4 lumânări, iar fiecare lumânare va fi aprinsă în fiecare duminică dinaintea Crăciunului sau cu un săculeț plin de dulciuri, din care familia va mânca în fiecare zi.

Grecia

Pâinea pregătită pentru Crăciun este o tradiție care nu lipsește niciodată din luna Decembrie. Prin presarea aluatului, pâinea va fi însemnată cu forma mâinii, simbolizând binecuvântarea pe care Iisus a adus-o casei respective.

Israel

Iisus s-a născut la Bethleem, iar întreg orașul sărbătorește marele eveniment. În seara de 24 decembrie, toți oamenii merg la slujbele organizate în biserici. De asemenea, se organizează și o paradă, prin care participanții recreează scenele din istoria creștină.

Liban

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, libanezii pun mai multe semințe pe diferite farfurii, le udă în fiecare zi și abia după ce acestea înverzesc, figurinele din hârtie, care reprezintă persoane din Biblie, sunt împodobite cu acele semințe.

IdeaMan vă urează Crăciun fericit tuturor! 🙂

Redactor: Andreea Buinoschi

Leave a Reply

Your email address will not be published.