Starul internațional Olivia Newton-John, care a uimit o lume întreagă cu vocea, talentul și frumusețea ei, dar și cu rolul impresionant din filmul-musical „Grease”, s-a stins din viața la 73 de ani după o luptă cu o boală grea.

Vestea tristă a venit chiar aseară, după ce soțul Oliviei, John Easterling, a postat un mesaj prin care anunța tragicul eveniment.

Celebra artistă s-a luptat mulți ani cu această boală grea, înființând chiar și o fundație pentru cercetarea unor noi metode de tratament. Însă, cu toate aceste probleme, Olivia a dat dovadă întotdeauna de optimism, încredere, bunătate și bucurie.

Într-un interviu acordat prezentatoarei Gayle King de la CBS Morning Sunday, pentru rubrica „Sunday Profile”, Olivia Newton-John, declara:

„I’m happy. I’m lucky. I’m grateful. I have much to live for. And I intend to keep on living it.” (Sunt fericită. Sunt norocoasă. Sunt recunoscătoare. Am multe pentru care să trăiesc. Și intenționez să le trăiesc în continuare)

Fanii din toate colțurile lumii au luat cu asalt rețelele sociale, postând momente remarcabile din cariera artistei. De asemenea, artiștii și prietenii care au cunoscut-o pe Olivia, au ținut să îi aducă un omagiu, postând poze și amintiri despre aceasta.

Mariah Carey, John Travolta, Mario Lopez, Barbra Streisand, Kylie Minogue, Dionne Warwick, Viola Davis, Hugh Jackman, Antonio Banderas, Rod Stewart, Delta Goodrem și mulți alții.

Mesaje precum, „voce angelică”, „sărutam posterul cu ea în fiecare seară înainte să adorm” – Hugh Jackman, „unică și amabilă”, „Îmi va fi dor de ea, va fi iubită”, au făcut înconjurul printre postările vedetelor.

John Travolta – mesaj emoționant

Totodată, mesajul lui John Travolta rămâne fără doar și poate unul dintre cele mai emoționante: „Draga mea Olivia, ne-ai făcut vieţile mult mai bune. Influenţa ta a fost incredibilă. Te iubesc atât de mult. Ne vom vedea mai târziu şi vom fi din nou împreună. Al tău din prima clipă în care te-am văzut şi pentru totdeauna. Al tău Danny, al tău John!”

Mesajul lui John Travolta

Dame Olivia Newton-John – The Legend, The Icon, The Pop Icon, The Superstar

Olivia Newton-John

Olivia Newton-John a fost o cântăreață, actriță, compozitoare și filantropistă australiană, născută în Anglia. De-a lungul carierei a câștigat 4 premii Grammy și a fost nominalizată la Globul de Aur pentru prestațiile actoricești.

A avut 5 hit-uri numărul 1, printre care „Physical”, care a făcut înconjurul lumii și a petrecut 10 săptămâni în Billboard Hot 100, „I Honestly Love You”, „Have You Never Been Mellow”, celebra piesă „You’re the One That I Want” din filmul „Grease”, alături de John Travolta și „Magic”.

Olivia Newton-John – Physical (Official Music Video)

Newton-John a avut de asemenea, două albume numărul 1 în topul Billboard 200 și alte zece hit-uri de Top 10 în Billboard Hot 100. Multe dintre albumele ei (din cele 26 lansate) au fost certificate cu aur și platină de către RIAA (Asociația Industriei Înregistrărilor din America).

La nivel global, Olivia a vândut peste 100 de milioane de discuri, fiind una dintre cele mai de succes artiste din toate timpurile și una dintre cei mai vânduți artiști din a doua jumătate a secolului al XX-lea până în prezent.

Grease (1978)

Deși, și-a făcut debutul în actorie în 1965, în filmul „Funny Things Happen Down Under”, succesul absolut în cinematografie l-a cunoscut 13 ani mai târziu, în 1978, atunci când Olivia, în vârstă de 29 de ani la vremea respectivă, a jucat rolul lui Sandy în musicalul „Grease”, alături de John Travolta. Filmul a fost un real succes la nivel mondial, devenind musicalul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, iar coloana sonoră rămâne una dintre cele mai bine vândute albume de muzică înregistrate vreodată, fiind în top 10.

În 1978, „Grease” a devenit cel mai mare succes de box-office al anului, iar albumul cu coloana sa sonoră a fost 12 săptămâni consecutive pe locul 1 în SUA. Pelicula a inspirat milioane de generații și tineri, făcându-i pe mulți dintre ei să se îndrăgostească iremediabil de muzică și dans.

Având 29 de ani atunci, Olivia a stat mult pe gânduri înainte de a accepta rolul, deoarece era îngrijorată că este prea „bătrână” pentru a juca rolul unei liceene. Iar pentru că avea accent australian, rolul a fost modificat pentru a se adapta complet personajului.

„You’re The One That I Want”, care se clasează drept unul dintre cele mai vândute single-uri din istorie și „Summer Nights” sunt două dintre duetele de succes, alături de John Travolta.

John Travolta And Olivia Newton John – You’re The One That I Want

De-a lungul timpului, Olivia Newton-John, a jucat în 15 filme și a avut peste 25 de roluri în televiziune. Mai mult de atât, a avut 17 turnee mondiale și alte 3, alături de alți artiști, dar și un concert – rezidență, „Summer Nights” din 2014 până în 2016, în Las Vegas.

După primul contact cu boala grea, Olivia a devenit o militantă absolută pentru lupta împotriva acesteia, așa că, a fondat Olivia Newton-John Cancer and Wellness Research Centre în Melbourne, Australia. Meritele sale au fost recunoscute în acest domeniu și nu au rămas neobservate de lumea întreagă, Regina Elisabeta a II-a oferindu-i titlul de „Dame” în 2020.

Olivia, you will always remain in our hearts! You are a LEGEND!! 🧡

Leave a Reply

Your email address will not be published.