Oscar

Premiile Oscar sunt cele mai râvnite premii din industria cinematografică şi sunt acordate de Academia Americană de Film. Numele oficial al premiului este Academy Award of Merit deși denumirea sa populară este Oscar. Statueta reprezintă un bărbat stilizat în poziție verticală, cu mâinile împreunate la nivelul pieptului. Prima ceremonie a premiilor Oscar a avut loc pe 16 mai 1929 la Hollywood Roosevelt Hotel, însă prima ceremonie televizată a fost cea din 1953, în prezent fiind difuzată în peste 200 de ţări. De asemenea, premiul Oscar este considerat a fi cel mai prestigios premiu din cinematografie, urmat de Globul de Aur.

Sursă foto: oscar.go.com

Golden Globe Award

Premiile Globul de Aur sunt premii americane pentru filme şi seriale, oferite în fiecare an în timpul unei cine de lux. Sunt acordate anual din 1944 şi până în prezent, de către Hollywood Foreign Press Association. Transmisia Globurilor se află pe locul 3 în topul celor mai vizionate ceremonii ale anului, după Premiile Oscar şi Premiile Grammy.

Sursă foto:socialbarrel.com

BAFTA

Premiile BAFTA sunt oferite anual de către British Academy of Film and Television Arts pentru realizări deosebite în filme, televiziune, filme pentru copii şi programe interactive. Începând cu 2017, ceremoniile au loc la Royal Albert Hall din Londra. Totodată, premiile BAFTA reprezintă echivalentul britanic al Premiilor Oscar.

Sursă foto: bafta.org

Cannes

Cannes Film Festival este cel mai important şi mediatizat eveniment din lume. Cunoscut și ca Festivalul de la Cannes, acesta se desfășoară în fiecare an, în luna mai, în oraşul Cannes, din Franţa. Palme d’Or este cel mai prestigios premiu acordat în cadrul festivalului pentru cel mai bun film.

Palme D’Or

Berlinale

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin este unul dintre cele mai importante festivaluri din lume, alături de Cannes şi Veneţia. Berlinale are loc anual la Berlin, începând cu anul 1951. Ursul de Aur este cel mai mare premiu din cadrul festivalului, fiind urmat de Ursul de Argint.

Golden Bear
Silver Bear

Venice Film Festival

Festivalul de Film de la Veneţia este cel mai longeviv festival al lumii. A fost fondat în 1932 şi alături de Festivalul de la Cannes şi Berlinale, reprezintă ,,Cele mari trei”. Leul de Aur este trofeul cel mai important acordat în cadrul evenimentului.

Golden Lion

Leave a Reply

Your email address will not be published.